headerplaatje_607_about

Hi! Welkom op Bluebelle Foodworks, de thuisbasis van Easy Peasy! Hier kun je wat meer lezen over wie ik ben (Claire, inmiddels alweer een stuk ouder dan ik me vaak realiseer, vrouw van Koen en mama van de in 2011 uit de USA geadopteerde tweeling Miles & Dean, thuisbasis Haarlem) en wat ik de afgelopen jaren allemaal gedaan heb (best wel veel). De trouwe fans zal het overigens opvallen dat op deze pagina eerst een stukje stond over Vera en mij. Inmiddels zijn er wat dingen veranderd en je leest hier wat en waarom! Vera en ik zijn overigens nog helemaal in de BFF-mode dus voordat jullie allemaal spannende rumour around the brand verhalen van dikke ruzie en onenigheid verwachten moeten we jullie helaas teleurstellen: we houden nog steeds van elkaar. 

about_slider

Ik krijg heel vaak de vraag: waarom ben je ooit met Bluebelle begonnen? En eigenlijk is het antwoord daarop vrij simpel. Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in voeding en waarom mensen eten zoals ze eten (inclusief ik zelf). Toen ik in 2006 ziek werd en in 2007 mijn strijd tegen kanker overwonnen had, viel eigenlijk alles op z’n plek. Ik realiseerde me dat het leven te kort was om niet te doen waar je hart sneller van gaat kloppen, in mijn geval; bezig zijn met good food en alles wat daarbij komt kijken. Ook wilde ik mijn ervaring met: je hebt maar één lijf zorg er goed voor delen met anderen. Ik zei mijn carrière als strateeg en communicatie adviseur in voornamelijk de reclame branche vaarwel, bedacht een concept, volgde de nodige opleidingen, begon een blog en de rest is history. Hiermee zeg ik niet dat het simpel was. Het heeft ontzettend veel focus, geduld, energie en ‘zaai-werk’ gekost om Bluebelle te maken tot wat het vandaag is. Maar ik doe het elke dag nog steeds met zoveel plezier dat ik er geen moment spijt van heb gehad.  Helemaal nu daar Easy Peasy Kids bij is gekomen. Zo ongelofelijk trots op! Iedere dag weer word ik blij van alle enthousiaste volgers & fans die dankbaar zijn voor wat ik doe en denk ik: “dit is mijn werk, hoe te gek is dat?!”. 

about_slider_txt

Oké, nog even terug. Sinds 2008 ben ik me dus professioneel bezig gaan houden met het onderwerp gezonde voeding en is Bluebelle Foodworks (destijds nog Bluebelle Foodcoaching) geboren. Mijn eerste blog zag er toen nog héél anders uit en van Facebook en Instagram had nog helemaal niemand gehoord. Inmiddels is de wereld veranderd, zijn er duizenden foodbloggers bijgekomen en vraag ik me met enige regelmaat af wat ik überhaupt nog doe tussen al die hippe chia pudding postende fitgirls van 26. Zei ik dat hardop? Jep, Claire dat zei je hardop.

Nee, los van het feit dat ik dat heus wel eens denk (want wat gaat de wereld snel en wat is ‘ie soms raar vol met selfie-sticks, duckfaces en steeds vaker nude poses), is Bluebelle voor mij zoveel meer dan een blog. Zéker na het schrijven van twee fantastische Easy Peasy kookboeken, het geven van talloze lezingen, het maken van video content, het helpen van klanten met hun gezonde concepten en het schrijven voor diverse food magazines. Het is de plek waar ik – minder vaak dan ik zou willen – inspiratie en informatie deel om iedereen die zijn of haar eetpatroon gezond(er) wil krijgen op weg te helpen. Altijd op een positieve en toegankelijke manier en altijd binnen de driehoek: voeding, communicatie & psychologie. Samen met een team van freelancers, stagiaires, partners en andere hele leuke lieve mensen die aanhaken. Soms voor een paar jaar, soms voor een project. En steeds vaker op het gebied van familie, gezin & kind. 

Wil je meer weten? Over wat ik nou eigenlijk versta onder ‘gezonde voeding’, hoe Vera en ik nog steeds onze krachten bundelen en wat onze achtergrond dan is qua opleiding, bij de FAQ’s vind je de antwoorden. Heb je een vraag of wil je weten of ik iets voor jou en/of je bedrijf, merk, initiatief, event, of welk ander leuk food-ding dan ook, kan betekenen? Ik vind het altijd leuk om iets van je te horen.

Liefs Claire!

claire@bluebelle.nl | 06 26676830 | paviljoenslaan 13 A, 2012 JE, Haarlem