headerplaatje_BB faq met icoon

Wat is Bluebelle Foodworks nou eigenlijk?

 • Bluebelle Foodworks is een content platform over goed, gezond, lekker, voedzaam, bewust en écht eten. Het is de thuisbasis van Easy Peasy (hét label op het gebied van gezonde voeding & kinderen), Spinach (een tablet App voor volwassenen vol recepten & tips). Het biedt voor particulieren o.a. inspiratie, tips, recepten, foodcoaching en voor zakelijke klanten diensten op het gebied van content, concept, communicatie en productontwikkeling. Altijd binnen de driehoek: voeding, communicatie & psychologie. Opgericht door Claire van den Heuvel met als doel iedereen die zijn/haar eetpatroon gezond(er) wil krijgen op weg te helpen. Waarom? omdat we geloven dat de wereld een stukje mooier wordt met energieke vrouwen, mannen & kinderen die goed in hun vel zitten.

Wat heeft Bluebelle met Easy Peasy Kids te maken?

 • Easy Peasy is het meest belangrijke label binnen Bluebelle. Met als basis twee – al zeggen we het zelf – fantastisch mooie kookboeken (Easy Peasy & Easy Peasy Family). En met ‘we’ bedoelen we in dit geval Vera van Haren & Claire van den Heuvel. Partners in crime als het gaat over kinderen, gezin, familie & gezonde voeding. Gestart in 2013 en sindsdien groeit Easy Peasy uit tot een autoriteit en merk op het gebied van kind & voeding met naast kookboeken ook producten, video’s, lezingen en meer. 

Wat ziet Bluebelle als gezonde voeding?

 • Gezonde voeding. De term roept nou niet altijd een positieve associatie op en voor veel mensen zelfs een negatieve. Er is ook niet 1 perfecte en goede manier van eten. Ook wij leren iedere dag bij en krijgen nieuwe inzichten. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. En wie zich verdiept in gezonde voeding ziet al snel door de bomen het bos niet meer: zuivel is goed voor je, zuivel is slecht voor je. Van vet wordt je dik, zonder vet wordt je dik. Suiker is het nieuwe vergif, de slechte invloed van suiker is niet wetenschappelijk aangetoond. Kortom: om gek van te worden. Ons basisuitgangspunt? Zoek de juiste balans: ga voor de 20%-80% regel waarbij je 80% van je tijd zo vers, puur & goed mogelijk eet. Kies bewust (dus ga je voor een ‘slechte’ snack? doe het iig wel bewust) en met je gezonde verstand (iets wat tot 2018 goed blijft is misschien door je lijf ook niet afbreekbaar?). Eet met aandacht en voel je lijf. Doe wat bij jou en je leven past, het hoeft niet extreem: niet alles hoeft in 1 x om en je hoeft geen 100% RAW foodie te zijn als je dat niet wilt. Dat gezegd hebbende: nog steeds geen idee wat je dan moet eten en waar te beginnen? Voor jezelf of voor je gezin, kinderen? let us help you!   

Hoe werkt deze website? 

 • Via de pagina’s food tips & recepten kun je bekijken wat we tot nu toe geschreven hebben. De categorie iconen geven aan waar je wat voor soort posts vindt. Ook kun je zoeken (in het search vlakje) op ingrediënt. Zakelijke klanten kunnen bij Business vinden wat bluebelle zoal voor hen kan betekenen. 

Kan ik ook een foodcoaching traject bij Bluebelle boeken?

 • Gezien de drukte zijn we (tijdelijk) gestopt met face 2 face coaching in de vorm van trajecten. Wel schrijven we nog personal foodfiles. We zijn wel aan het kijken of we op korte termijn weer kunnen starten met de foodcoaching trajecten. Dus ben je op zoek naar een stok achter de deur en wil je meer inzicht in waarom je eet zoals je eet (en wat je anders kunt doen), hou de site dan in de gaten of stuur ons een e-mail. Wie weet kunnen we je alsnog helpen. 

Kan ik Bluebelle ook inhuren voor een zakelijke klus, het schrijven van een artikel of het houden van een lezing of bedrijfspresentatie?

 • Ja, absoluut! Kijk op onze business pagina en/of www.food-works.nl voor meer info. 

Hoe kan ik het makkelijkste contact met jullie opnemen? 

 • Ze zeggen wel eens ‘de beller is sneller’. In ons geval NIET. De snelste manier is om ons een e-mail te sturen en we nemen zsm contact met je op. 

Regelmatig werkt Claire samen met Vera van Haren. Wat voor opleiding / achtergrond hebben zij eigenlijk?

 • Gepassioneerd over Good Food, bewust eten en de benefits daarvan
 • Ervaring als foodcoach, voedingspsycholoog, communicatie & marketing specialist, gedragstrainer, columnist & publicist.
 • Afgestudeerd in psychologie, communicatiewetenschap, coach/counseling, hoge hotelschool, orthomoleculaire voedingsleer en gewichtsconsulente. 
 • Voor een uitgebreider overview zie ook onze linkedin pagina’s: hier voor claire en hier voor vera.  

Heeft Bluebelle vacatures of plek voor stagiaire(s)? 

 • Op dit moment hebben we geen vacature(s). Wel zijn we altijd op zoek naar goede en enthousiaste stagiaires. Mocht je daar interesse in hebben, stuur ons gerust je CV en motivatie.  

Wie heeft de bluebelle lifestyle foto’s gemaakt?

 • Sommige foto’ zijn van Tanja de Maesschalk. Ze maakt niet alleen de meest mooie fantastische foto’s, ze is ook nog eens de leukste Belgische Noorse die wij kennen. Tanja weet als geen ander precies een moment aan te voelen en dat gevoel vast te leggen. We just love her. Meer van haar werk kun je hier bekijken. Voor alle prachtige Easy Peasy foto’s is onze favoriete food fotograaf Jeroen van der Spek verantwoordelijk. Wat hij doet met beeld is gewoon ongekend.