OEF das lang geleden. Tijd voor een update & een zonnetje!

Terwijl ik dit stukje aan het schrijven ben, realiseer ik me ineens dat het écht al lang geleden is dat ik überhaupt een stukje heb geschreven voor mijn Bluebelle Blog! Niet zo gek omdat er nogal wat veranderingen gaande zijn achter de schermen…ennn het een crazy drukke na-zomer was met de lancering van alweer het 3e Easy Peasy boek én een super succesvolle online Lunchbox challenge. Maarrrr het is dus wel hoog tijd voor een update!

easy-peasy-lunchbox-lancering-kids

Boek nr. 3: Easy peasy lunchbox

Op 7 september was het zover en konden wij ons alweer derde boek lanceren! We wilden heel graag dat het boek klaar zou zijn tijdens de start van het nieuwe schooljaar. Dat vroeg niet alleen om hard doorwerken tijdens de zomer maar had ook nogal wat voeten in aarde voor de rest van het team inclusief onze uitgever. Toch is het gelukt, perfect getimed was ‘ie daar; Easy Peasy LUNCHBOX, een praktisch themaboek vol inspiratie voor de lunchtrommels van onze kleine mannen en vrouwen (en uiteraard ook die van jezelf!).

1% van alle basisschool kids haalt de ADHV groenten

Waarom we nu juist begonnen zijn met de lunchbox als thema is eigenlijk heel eenvoudig en kun je ook teruglezen in het boek zelf: slechts 1% van alle basisschool kinderen haalt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. 1%!! Lieve mensen, dat is toch schokkend weinig?! Maar niet onlogisch als je je bedenkt dat de meesten kinderen (en volwassenen) overdag eigenlijk nauwelijks groenten krijgen en ze dus vervolgens die hele 200 gram ’s avonds naar binnen moeten werken. Om dat te veranderen zit er niets anders op dan ook gedurende de dag wat meer groenten toe te voegen aan…..jawel: de lunchbox!

Een Nederlands kind van 5 jaar eet zijn eigen gewicht aan suiker

Een tweede reden voor ons om aandacht te schenken aan de trommels is de hoeveelheid suiker die kinderen gemiddeld binnenkrijgen. Stel je vult het 10-uurtje met een pakje drinken, een liga en vooruit ook nog een appel dan krijgt je kind als snel 5 tot 7 klontjes suiker binnen. Terwijl het er zo ongeveer maximaal 9 mag hebben op een dag (en wat ons betreft minder…). En dan is het nog maar 10 uur in de ochtend! Hoog tijd voor wat alternatieven voor al die liga’s en koeken ennnn tips om water drinken te stimuleren.

On tour!

Kortom, allemaal mooie redenen om Easy Peasy Lunchbox te gaan maken. En een nieuw boek moet natuurlijk wel gepast gevierd worden. We hadden een te gekke tour voorbereid compleet met een eigen Easy Peasy Foodtruck. We trapten af bij de radio om alle luisterende papa’s & mama’s te overtuigen die trommels beter te gaan vullen…Vervolgens reden we verder naar basisschool de Poseidon op Amsterdam IJburg . Op Facebook hadden we een toffe win-actie uitgeroepen waarbij je als juf, meester, papa of mama mee kon doen om zo voor één hele klas een toffe prijs te winnen; voor iedereen een boek én een coole trommel. Uiteraard gevuld met een receptje uit het boek.

Vera en ik stonden écht met tranen in onze ogen op het schoolplein toen we al die blije koppies zagen die met grote ogen vroegen: is dit echt voor ons? Een héél boek? én een trommel?. Hier doen wij het voor. Voor de kids!!!

Samen sterk

img_6421

Als afsluiter hadden we deze keer een ‘THANK YOU’ lunch georganiseerd in Portrait Haarlem. Want zoals wij ons hard proberen te maken voor een fitte en energieke volgende generatie doen dat met ons nog een heleboel mooie vrouwen (en ja ook mannen maar die waren helaas niet van de partij ;-)) dit ook. Deze dames hadden allemaal een persoonlijke uitnodiging gekregen om door ons getrakteerd te worden met een heerlijke plantaardige lunch en met elkaar te kletsen over al onze ervaringen en te horen hoe iedereen dit op haar eigen manier doet. En het mooie was: de eind conclusie werd, waarom slaan we niet wat vaker de handen ineen? Met elkaar kunnen we zoveel meer bereiken. Ons doel was daarmee dus helemaal geslaagd! We strijden allemaal voor hetzelfde doel en samen staan we zoveel sterker. Dus dank voor jullie komst: Amber, Lili, Vivian, Jakomijn, Aniek, MiekeAlessandra, Linda, Reny, Kirsten, Tamara, Gees, Eef en Susan. Hopelijk zien we elkaar snel weer.

Kijk de video van onze lancering hier. 

In het zonnetje!

Naast al die blije kids en die mooie vrouwen willen we nog drie mensen speciaal in het zonnetje zetten.

leonie

Om te beginnen Leonie Slingeland  Zij maakte het toffe filmpje van onze speciale dag die je hierboven kunt zien.

Mocht je ooit nog een filmpje willen voor je bedrijf of speciale dag? Leonie is your girl! Aan één woord genoeg en gewoon ook nog heel erg gezellig om om je heen te hebben de hele dag.

 

 

 

img_6419

En dan ook nog een special thanks voor Mieke van Puurmieke.nl. Voor de fotoshoot van het boek mochten we een heleboel trommels gebruiken én ook de trommels voor de schoolklas waren via haar hulp (en die van onze uitgever!) mogelijk. Mieke je bent echt een topper en je webshop ook!! Zoveel fijne en mooie duurzame spullen. Onze dank is groot.

img_6416Last but not least: CLAUDIA!! Al zo ontzettend lang wilden wij iets samen doen met Claudia en haar Vuur & Vlam catering. Er is – in onze ogen – namelijk bijna niemand die op zo’n mooie, liefdevolle manier een fantastisch kleurrijk feest op tafel kan zetten. Kleine smaak explosies die er 1000% pinterest proof uitzien en ook nog eens vrijwel helemaal plantaardig zijn. Van amuses & fingerfood tot super vullende salades, soep, hoofdgerechten en chocolade traktaties. Claudia draait haar hand er niet voor om. We waren dan ook zo trots dat juist Claudia de lunch bij portait ging verzorgen. En het zag er zoooo mooi uit allemaal.

Vooral als je bedenkt dat 1 uur!!!! voor aanvang van de lunch een hele trolley met prachtig opgemaakte amuses was omgevallen. De nachtmerrie van iedere cateraar, maar Claudia herpakte zich als een pro en zette alsnog een TOP lunch neer die op heel veel oh’s & ah’s kon rekenen van onze foodies. You rock big time lady!

Vul die trommels met liefde!

Hoe dan ook, het boek is een feit en na twee weken zijn er al ruim 4.000 exemplaren verkocht, liggen we in de Appie en schitteren we in allerlei bladen en op verschillende blogs! Voor ons de bevestiging dat onze keuze om een praktisch thema boek te maken na onze twee basisboeken – waar je echt even de tijd voor moet nemen – een schot in de roos is. Het is écht een boek geworden waarbij je in 1 oogopslag inspiratie krijgt om die trommel easy peasy proof wat voedzamer, creatieve en vooral met nét wat meer aandacht te vullen. Want dat laatste is wat ons betreft het belangrijkste. Het gaat er niet om dat je de perfect gezonde trommel vult. Het gaat erom dat je het met net wat meer aandacht doet waardoor je je kind laat weten: jij doet er toe! En dat wat je eet ook. En dat dit niet hoeft te betekenen dat je dan ineens een half uur eerder met opstaan of uren in de keuken kwijt bent, laten we hopelijk met dit boekje zien.

So, here you go! Eén van de redenen waarom het alweer te lang geleden was dat ik kwam met een update op dit blog. De tweede reden heeft alles te maken met de super online programma’s die ik aan het maken ben. Maar daar vertel ik je morgen (je echt, beloofd!) meer over.

Liefs Claire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*