SLA: het kookboek

Over succesformules gesproken. Jop en Nina begonnen in 2013 saladebar SLA, omdat ze vonden dat er in Nederland weinig keuze was op het gebied van snel en gezond eten. In plaats van daar over te klagen, besloten ze er iets aan te doen. Dat werd SLA!

HSBBW SLA

Wij stonden natuurlijk meteen voor de deur destijds. In een lange rij tot buiten. SLA was een instant succes. Inmiddels 7 vestigingen verder, is er nu een SLA-kookboek met recepturen van de tante van Nina, Ida. De salades in het kookboek gaan heel wat verder dan your average tuna salad. Het is een boek geworden met de recepten voor hun salades, soepen, zoete dingen en niet te vergeten: hun dressings. Want die zijn briljant!

Behalve recepten voor salades en dressings vind je in het SLA kookboek ook recepten voor sappen en een heleboel soorten hummus. Daarnaast staat er extra productinformatie in en lees je hoe je groenten het beste kunt bereiden. En eerlijk is eerlijk: SLA kan het weten want ze bereiden er nog al wat van zo op een doorsnee dag.

Onze favoriete dressing staat helaas niet in het boek, maar is wel zó lekker dat we hem even met je wilde delen:

Avocado-geitenkaasdressing

Ingrediënten

1 avocado
+/- 4 rondjes zachte geitenkaas
flinke hand basilicum
scheut lekkere olijfolie
sap van 1 citroen
peper en zout

Bereiding

1. Pureer alles in een blender of met je staafmixer tot een mooie gladde dressing. Gebruik wat water om de dressing wat meer vloeibaar te maken. Lekker bij verschillende salades, eentje van rucola en dun gesneden of geschaafde venkel bijvoorbeeld.

Van het kookboek SLA hebben we één exemplaar weten te bemachtigen en daar zijn we nu al zo aan gehecht dat we er geen win-actie van maken dit keer. Het kan niet altijd feest zijn. Maar we willen jullie wel ALLEMAAL op het hart drukken: BUY THE BOOK!!! En Dat kan hier!. Echt je zult niet teleurgesteld worden en je bent de hele zomer verzekerd van de meest lekkere salade combi’s.

ENJOY!

One Comment on “SLA: het kookboek

  1.  by  Nanet

    Geniet lekker van het boek! Groot gelijk! En leuke review! Ik hou van SLA, super concept en heerlijk eten. Het boek gaat op mijn verlanglijstje voor m’n verjaardag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*