We gaan het anders doen. Ga je mee?

Een ‘koerswijziging’ we lieten ’t al een aantal keer vallen. Echt concreet zijn we nog niet geweest. We zitten er namelijk nog midden in. Meerdere keren kregen we de vraag: wat dan?? Wat gaan jullie dan anders doen? Nou…we gooien het roer niet helemaal om, maar we gaan wel keuzes maken, met sommige dingen stoppen en vooral: nog meer focus.

koerswijziging blog

De basis is en blijft: food.

We hebben namelijk nog zoveel plannen en zoveel ideeën om jullie allemaal te inspireren en te helpen je eetpatroon (en dat van je kids) een stuk gezonder & bewuster te krijgen. Big dreams. Altijd al gehad. Toen we in 2008 begonnen met het schrijven over gezonde voeding was dat – ja geloof het of niet – redelijk vernieuwend, inspirerend en best een beetje pionieren. Bloggers waren nog helemaal niet zo hip & happening in Nederland. Laat staan foodbloggers.

Hallo..is daar iemand?

Facebook en twitter waren altijd onze vriend. Want met nul budget en ook nog geen grote bureau’s die wel markt zagen in het plaatsen van advertenties op foodblogs was het best een uitdaging (een super leuke uitdaging!) om naam te maken. Want wie was Bluebelle Foodworks eigenlijk?

We groeiden stap voor stap met jullie als ons trouwe publiek. Van ons eigen blog, tot onze vaste rubriek in Delicious Magazine, talloze artikelen voor allerlei tijdschriften (zowel online als offline, recent: Famme.nl en Libelle). Van het meewerken aan concepten (o.a. Spinach), tot het succesvol publiceren van ons eerste echte boek: Easy Peasy. Het was hard werken. Proberen. Doorzetten. Het niet meer zien zitten, het juist héél erg zien zitten. Soms een beetje brutaal zijn. Af en toe wat geluk hebben. Maar vooral met heel veel overtuiging en…daar is ‘ie weer: passie! aan de slag. En dat doen we nog iedere dag. We zijn nog steeds gepassioneerd over gezond eten, so we stick to that!

glorification busy

De afgelopen 6 jaar is er behoorlijk wat veranderd. Allang bereiken we jullie niet meer zoals we willen en dat vinden we jammer. Zitten we een ochtend te ploeteren op een hopelijk interessant blog, past facebook de instellingen zo aan dat maar 3% van onze volgers het te zien krijgt. Tenzij we adverteren. Of 12 x per dag posten. Dat laatste gaan we niet redden en zitten jullie daar eigenlijk wel op te wachten? De sneltrein aan informatie en beelden die dag en nacht op ons afkomt, is toch niet bij te houden? Wij vinden in ieder geval van niet en vroegen ons zelf steeds vaker af:

 

Wat waren we ook alweer aan het doen?

De hoogste tijd om weer ruimte te maken en bezig te gaan met waarom we ooit zijn begonnen! En dat mag wat ons betreft best in een wat rustiger tempo. Wij kunnen tenslotte niet de hele tijd ‘wat voedt jou?’ en ‘kies voor een gezond én bewust eetpatroon’ roepen en tegelijkertijd meedoen aan de totale overkill aan vluchtige blogs, posts, tweets & instagram feeds. We willen jullie juist bereiken met artikelen, video’s, tips, weetjes en zelfs hele boeken waar je écht iets aan hebt. En dus: we gaan het anders doen! 

Je eetpatroon zegt iets over hoe je in het leven staat

VOEDING is namelijk zoveel meer dan eten alleen. Het zijn ook positieve gedachten, de natuur, zuurstof, slaap & beweging. Fijne relaties, de mensen van wie je houdt. Beginnen bij de basis. Ontspanning. Even niet achter al die schermen zitten. De manier waaróp je eet, wát je eet en hoe je voor je kinderen kookt, kan zo’n mooie spiegel zijn voor hoe je in het leven staat. Waar je voor gaat of waar je juist mee worstelt. Als je dat ziet, wordt je eetpatroon een ingang veel meer te bereiken dan alleen je ideale gewicht of het afvinken van ‘dit is gezond / dit niet’ lijstjes. Daar willen we het met jullie over hebben. HOE ga je nou al die gezonde foodtips & recepten die je overal om je heen ziet toepassen? Voor jezelf maar ook zeker voor je gezin. Easy Peasy proof.

dreams 2 big

Inspireren met kwaliteit in plaats van overstromen met kwantiteit.

Daar gaan we mee aan de slag. En dat vraagt om focus. Nee durven zeggen en tijd maken. Tijd om in de keuken te staan en nieuwe recepten voor ons tweede boek uit te proberen. Niet alleen maar voor een foto op instagram maar zodat het écht easy peasy proof wordt: lekker, voedzaam en makkelijk te maken. Tijd om ons youtube kanaal eindelijk te gaan vullen: met content die jullie gaat helpen.

Tijd voor het verder uitrollen van ons Easy Peasy label. Ennn iets betekenen voor al die moeders die géén budget hebben om de meest voedzame maaltijd op tafel te zetten voor hun kroost. Ach, we willen nog zoveel. Maar wel graag in een natuurlijk tempo, zonder de rat race.

Practice what you preach

Voor jullie verandert er waarschijnlijk niet zoveel. Hooguit valt het je op dat we minder frequent gaan posten, facebook niet meer ons belangrijkste (social) kanaal gaat zijn en we misschien onze boodschap wel op andere manieren bij jullie proberen te krijgen. Daarom hopen we dat jullie ons blijven volgen, in je eigen tempo. Ook als we uitbreiden naar andere kanalen of iets minder vaak op je wall verschijnen. En dus, wil je er zeker van zijn dat alles wat we te vertellen hebben, doen en schrijven je wél bereikt? En misschien zelfs automatisch naar je toekomt? Schrijf je dan vooral ook in voor onze nieuwsbrief. Dat kan rechtsboven op deze website.

Wij zijn blij met de stappen die we achter de schermen aan het zetten zijn, maar we doen het natuurlijk ook vooral om jullie nog meer leuke dingen te kunnen brengen. En dus vragen we jullie, waar zit je om te springen? Wat zouden jullie graag ontvangen, zien, lezen? En waar (via welke kanalen)? We horen het heel graag! Dat mag onder dit blog of via de mail.

Liefs C & V

8 Comments on “We gaan het anders doen. Ga je mee?

 1.  by  Esther Herbrink

  Alles over gezond en bewust leven met kinderen. Lekkere voedingstips voor het hele gezin. ( heb zelf 3 dochters van 1,5 en 7) We eten al uit de biologische groente tas maar zijn helemaal in voor leuke recepten voor ontbijt, lunch en diner. Ook allerlei leuke tips over bewust leven en bewuste producten bv ook voor lichaamsverzorging ed.
  Succes!!!

 2.  by  Dorine Tichelaar

  Wauw goed dat jullie die stap durven nemen! Kwaliteit en dicht bij je gevoel blijven! De mensen die je echt wilt bereiken zijn de gene die jullie zeker blijven volgen! Ik ben er 1 van en zo ken ik er nog wel een paar! Jullie hebben mij in ieder geval al heel veel kunnen inspireren!

  •  by  claire van de heuvel

   Nou wat fijn om te horen Dorine!! dank je wel. We vinden het heel spannend maar we hebben een trouwe fanbase waar we heel trots op zijn en die we graag willen blijven inspireren op een manier die bij ons (en jullie) past!

 3.  by  Femke

  Toen mijn dochtertje bijna 6 maanden was en dus bij toe aan vaste voeding was heb ik me helemaal af gepiekerd over wat, hoeveel en hoevaak ze iets moest een. Door het slaap gebrek leken mijn hersenen niet te werken en keuzes kon ik al helemaal niet maken.
  Blij was ik dan ook toen ik het easy peasy boek ontdekte, vanaf toen had ik in ieder geval een goede leidraad en werd het makkelijker. Ik kon stoppen met met helemaal suf piekeren! Wel had ik liever nog wat meer recepten in het boek willen hebben. Vooral die eerse hapjes tot een maand of 8 bedoel ik dan. Maar ook nu dat mijn dochtertje bijna 1 jaar is (maandag!) mis ik wat meer recepten voor deze leeftijd terwijl ze vanaf nu juist zo veel meer mag. Ei, honing, citrus, chocolade! 🙂 het boek heeft bij 12 maanden pizza en pannekoeken als recepten staan en daarna gaat het verder bij 15 maanden. Dat vind ik jammer. Dus ik zou graag meer recepten zien dames maar jullie zijn echt super bezig en ik ben erg blij met wat jullie doen!

  •  by  claire van de heuvel

   Super leuk en dat komt helemaal goed met die extra recepten, we laten jullie snel weten op welke manier maar ’t komt en jullie gaan het heel leuk vinden dat weten wij zeker 😉

 4.  by  Joyce

  Wat hebben jullie mij al een inspiratie gegeven met jullie boek!
  Vers koken was nog nooit zo leuk! Voor mijn dochter van nu 10 mnd
  begonnen, want wil haar echt kunnen laten zien waar al dat eten
  vandaan komt. De recepten zijn heerlijk en het boek geeft goede
  tips over hoe je daadwerkelijk gezonder kan eten. Geen poespas, gewoon
  duidelijk. Inderdaad zou ook ik nóg meer recepten voor mijn kleine meid
  wensen, maar ook recepten voor volwassenen zouden super zijn!
  Dit zodat ik nog beter mijn weg kan vinden in de ” biologische wereld”.
  Daar valt nog zoveel over te leren! En met een druk leven is het heerlijk
  dat ik op al jullie kookideeën kan terugvallen!

 5.  by  Suzanne

  Goed bezig meiden! Doe vooral waar je blij van wordt. Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief.

 6.  by  Paul

  Ladies,

  Super mooie visie! Heel veel succes de komende jaren! Ik hou jullie in de gaten. Ik heb ook weer grootse plannen met Quinoa in het buitenland. Als je mij eind september een mailtje stuurt stuur ik jullie een ‘sneak preview’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*