5 voornemens over jezelf zijn én voeden in 2016

En dan is het ineens 2016. Een fonkelend nieuw jaar ligt voor ons, klaar om gevuld te worden met mooie en moeilijke momenten, pieken en dalen, lachen en huilen, ontmoetingen en afscheid, rumoer en stilte. Persoonlijk voel ik me altijd een beetje overdonderd zo helemaal aan het begin. Zo hard geracet om het jaar afgerond te krijgen en dan ineens weer al die frisse mogelijkheden én verwachtingen. Duizend kansen om te grijpen. Of juist niet. Nee durven zeggen is ook nog steeds een kunst die ik niet zo goed versta. En geduld…don’t ge me started. 

Aan alles voel ik dat ik aan het einde gekomen ben van een life cycle. Super mooie jaren achter de rug maar man wat was het heftig. 2015 was het staartje. De afgelopen weken overwoog ik om te stoppen met Bluebelle Foodworks. Het idee om wéér een gezond-kerst-recepten-inspiratie-facebook-thema te moeten maken stond me gewoon tegen. En voor het 6e jaar in januari komen met een ‘healthy start’ of ‘backontrack’ boost…nee.

Toch, stoppen ga ik niet doen. Daar heb ik te hard voor gewerkt. Maar het is wel écht tijd voor een nieuw hoofdstuk, een volgende afslag. Tijd om afscheid te nemen van wat was. Wat het gaat worden zit in mijn hoofd. Het is nog niet he-le-maal helder maar het voelt super spannend én sparkling! Deze 5 voornemens gaan me helpen bij de uitwerking. Het zijn m’n LAST YEAR’S LEARNINGS en NEW YEAR’S RESOLUTIONS. Wie weet herken je jezelf erin, heb je er wat aan of inspireert het je om ook je eigen weg te (blijven) volgen! 2016 here we come: make it count.

remind myself

Eerst nog even dit.

Op 2 januari liep ik om half 10 ’s ochtends met een heel dierbaar vriendinnetje door het bos. Twee avonden daarvoor hadden we samen met nog 20 anderen vrienden het oude jaar afgesloten en het nieuwe jaar ingeluid. Een super feest in het nieuwe huis waar ik sinds eind oktober met Koen en de jongens prinsheerlijk woon. Het huis waar ik al zolang van heb gedroomd. Gezegend dat ben ik, dat moet ik natuurlijk eerst nog even zeggen. Ik heb niets te klagen. I am a lucky bastard. En dat realiseerde ik me die oudejaarsavond zo vreselijk goed terwijl er boven, overal verspreid, maar liefst 11 kindjes vredig, lekker warm met gevulde buikjes, lagen te slapen (oké op 3 donderstenen na…). Dwars door het vuurwerk heen.

We kregen het over werk. Nieuw jaar, clean slate, frisse energie er weer tegen aan. Toch? Nou uhhh. Nee dus. Ik hoorde mezelf zeggen: “heel eerlijk, ik weet het effe niet zo goed. Ik ben eigenlijk best wel moe. En qua werk ben ik eerlijk gezegd ook een beetje lost“.

“Misschien moet je eens even helemaal nix”. Zei mijn vriendin. “Want ik weet niet of jij het helemaal hebt meegekregen de afgelopen vijf jaar, maar niet iedereen adopteert een tweeling, trouwt, verhuist 3 x, staat 124 x in allerlei tijdschriften en schrijft 2 boeken. Just saying.”

Oké. Point taken. Wel een beetje een pot-ketel verhaal trouwens. Aangezien vriendin-lief zelf in vijf jaar tijd een heus duurzaam modemerk de grond uit heeft weten te stampen, mét 2 kids en de verzorging van haar ernstig zieke papa. Dus u raadt het al, 5 minuten later was mijn advies aan haar:  “misschien moet je eens even helemaal nix”.

En nu gaan we dus samen even helemaal nixen. Op de Malediven. Zonder man en kids. En zonder Wifi. Oh nee, toch niet. Maar we gaan het wel anders doen dit jaar. En dit keer écht. De hoogste tijd dus voor onderstaande 5 learnings & resolutions.

 1. Trust the vibes & put on your yoga pants!

Voor mij de allerbelangrijkste les van het afgelopen jaar. En daarom ook nu weer mijn; met stip op 1. voornemen voor 2016. Alles is energie, wat je aandacht geeft groeit en vooral; vertrouw op je eigen intuïtie. Leer weer te luisteren naar wat je hart je vertelt. Wat je lichaam je laat weten. En…als je er voor openstaat wat het universum voor je in petto heeft. STARVE THE EGO & FEED THE SOUL! Als je benieuwd bent hoe ik dat de afgelopen maanden steeds bewuster ben gaan doen, let me know. Wie weet is het ook iets voor jou. Het vraagt wel van je vaker stil te gaan staan. Te stoppen met ploeteren en doorrennen als een kip zonder kop. Je schouders op te halen bij alle sociale (media) druk (voor zover je die überhaupt voelt: lucky you). Voeding speelt daarbij overigens nog steeds een hele belangrijke rol. En yoga. En meditatie. En sindskort ook nog wat olie-tjes. Waar ik jullie snel meer over zal vertellen!

toldyouso

2. Fail better, keep trying

Op het foto-tje hieronder sta ik. Met mijn broertje. Ik heb ook nog een zusje van wie ik meer houd dan van wie dan ook. Maar die staat er niet op. Want ze was er toen nog niet. De foto hangt met het kaartje in mijn nieuwe: ‘hier-mag-alleen-mama-naar-binnen-yoga-meditatie-kamertje’ (zie voornemen 01.). Het leven heeft ons alledrie, verschillende keren keihard geraakt. Er voor gezorgd dat het pad wat we dachten te volgen een compleet andere wending kreeg. Sommige dingen die we zijn gaan doen zijn gelukt. Andere dingen compleet mislukt. Maar het heeft ons er niet van weerhouden ons eigen pad te blijven volgen. Vind ik het spannend om Bluebelle een andere invulling te gaan geven? Ja. Weet ik zeker of het me gaat lukken? Nee. Maar hey, f*ck it. At least I tried. En dat gun ik jullie allemaal: ga iets doen waar je hart (weer) sneller van gaat kloppen. Probeer iets wat je eng vindt. Kijk niet teveel naar wat anderen allemaal doen of bereiken. Volg je eigen pad.

fail better own path

3. Passion & Purpose

Toen ik in 2008 met Bluebelle begon deed ik dat vanuit een complete passie en overtuiging. Mensen inspireren om beter voor zichzelf te zorgen. Met voeding. Soms al wel met een meer figuurlijk randje maar vooral letterlijk: green up, drink meer water, eet minder suiker. Er volgden velen blogs, artikelen in tijdschriften, screen-tests voor TV en zelfs twee fantastisch mooie boeken. Honderden mensen mailde me om te laten weten hoeveel ze hadden aan dat wat ik met ze deelde. En nog steeds mailen zoveel van jullie mij en Vera om te bedanken voor alle Easy Peasy inspiratie.

Toch merkte ik de afgelopen periode dat ook ik steeds vaker mijn ‘succes’ af begon te meten aan likes en followers en page views en bezoekersaantallen op het blog. Maar dat staat zo ver af van wie ik ben, wie ik wil zijn en vooral WAAROM ik ooit begonnen ben met Bluebelle. Ik wil mijn dagen helemaal niet slijten met blij zijn om weer 100 extra likes erbij of teleurgesteld omdat een blog waar ik hard op heb geploeterd nauwelijks reactie oproept. En natuurlijk, super fijn om heel veel mensen te bereiken (waar zit je anders al die tips voor te tikken?). Maar wel om de juiste reden en voor mij persoonlijk heel graag vanuit inhoud. Ik wil niet dat het een doel op zich wordt en take it from me…voor je het weet zit je ‘erin’ en wordt het dat wél!

Hoogste tijd om mijn prioriteiten weer op een rij te krijgen. Mijn Passion & Purpose. Een killer combinatie als je het mij vraagt. Voor mij heeft dat in 2016 alles te maken met de woorden voeden en kinderen. En dan bedoel ik voeding letterlijk maar zéker ook figuurlijk. De Easy Peasy boeken zijn nog maar het begin. En ik daag je uit om ook jouw P & P op papier te zetten. Of het nu gaat om je werk of je privé. Ik weet zeker, als je dit combineert met je yoga broek én de bereidheid te falen. Wow ;-).

big heart little minds

4. Family First

Ik hoor het me nog tegen Vera zeggen: “oh maar als ze op school zitten dan ga ik pas echt knallen met Bluebelle en Easy Peasy!”. Uhh-huhh. Mooi niet. Meer dan ooit hebben deze twee mannetjes me nodig. Met hun grote mooie bruine ogen, die ik zo goed ken en die inmiddels zo ‘eigen’ zijn, kijken ze me steeds vaker indringend en vragend aan: “Mam, waarom komt mijn bruine mama uit Amerika mij eigenlijk nooit uit school ophalen? Dat zou ik ook wel leuk vinden!”. En “Mam, ik wil ook roze zijn zoals iedereen uit mijn klas”. Ze worden al zo groot en zijn toch nog zo klein. Ze beginnen steeds meer van de wereld te begrijpen en begrijpen er juist daardoor helemaal niets meer van. Terwijl ze wel mijn hele wereld zijn.

En hoe kan ik dan, met mijn passion & purpose er minder dan 1000% voor deze twee jongens zijn? Om ze te voeden met het juiste. Aandacht en liefde. En met broccoli natuurlijk.

Dan maar minder hard vooruit. Dat vindt Obama trouwens ook. (<- mocht je tijd hebben, ff klikken & kijken)

superman adopted

5. Be you.

no.words.needed.

Dit wens ik jullie voor 2016. Met al je wensen en dromen. Just.be.you. En dat is veel moeilijker dan je denkt! be you

 

GELUKKIG NIEUWJAAR! Wat het brengt gaan we zien.

 

 

10 Comments on “5 voornemens over jezelf zijn én voeden in 2016

 1.  by  Willeke

  Wat een fantastische recht uit het hart geschreven en
  heel erg in mijn hart binnenkomende blog Claire.
  Heel mooi, waar, inspirerend, puur. Dankjewel! En all the best voor dat nieuwe jaar!!
  Liefs, Willeke

 2.  by  Suéla

  Prachtig geschreven. Iets doen is ook iets doen. Heel veel succes met alles wat je leven je gaat brengen. Liefs Suéla

 3.  by  Eva

  Claire wauw prachtig verwoord! Enjoy your time off. I feel you! Liefs

 4.  by  Barbara

  Zeer inspirerend weer. Ik ga hem delen op mijn eigen bedrijf-facebook-pagina (als je dat goed vind?!). Zelf voel ik wel eens de druk van het “moeten” posten. En dit is precies waarom ik er voor kies het juist te laten en leuke posts van anderen te delen. Family time, rust en ik-zijn.
  Doe waar je gelukkig van wordt/mee bent!

 5.  by  Laura

  Ontroerend verhaal, Claire. En hartverwarmend. You go girl!

 6.  by  Alexandra Schijf

  Lieve Claire,
  Wat een mooi persoonlijk blog. Als je ‘het’ loslaat, komt het vanzelf naar je tijd, daar geloof ik in. Volg je gevoel, daar geloof ik ook in. Ik wens je veel rust en tijd om te genieten.
  X

 7.  by  Eva van Zeeland

  Hi Claire,

  Zo herkenbaar dit! Ook ik jaag maar door en sta te weinig stil of blik terug… voorruit, voorruit!!! Ook ik ben hiervan terug gekomen. Zwanger zijn hielp daarbij, maar daarna dacht ik vrolijk vol gas weer verder te gaan. Onmogelijk natuurlijk met zo’n ieniemie erbij (…bij tweeling van 5)! Heel december had ik volgepland met workshops “hoe overleef ik de feestdagen’, ik heb ze allemaal afgeblazen. Ik had namelijk zelf geen idee! Qua voeding dan wel, maar de tijd! Rust had ik nodig en inderdaad in rust groei je. Dus even helemaal niets doen doe ik ook steeds vaker en dan stroomt alles veel makkelijker. Ik wens je heel veel moois op je nieuwe afslag!

  Met natuurlijk een groet,

  Eva

 8.  by  Ruth

  Wow. Enorm inspirerend, wat fijn dat je dit deelt. Ben erg benieuwd welke richting je op wilt gaan maar gun jezelf echt de tijd om daar over na te denken. En ook al is het dan wat stiller, so what. Ga oogsten wat je hebt gezaaid. Een heleboel respect van een heleboel mensen. En die ‘liken’ je toch wel. Net als je lieve mannen! Geniet ervan.

 9.  by  Matty

  Wat een verhelderend stuk om te lezen, inspirerend ook! Toch die yogamat maar weer eens opzoeken, ik blijf je volgen, ben zeer benieuwd! Passion&purpose dus 🙂
  Zonnige groet, Matty

  •  by  claire van de heuvel

   yep Matty! passion & purpose. Leuk dat je me gaat volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*