bloemkool feta muffins

Kinderen en groenten. Het blijft een leuke combinatie. In onze Easy Peasy boeken omschrijven we uitgebreid wat je allemaal kunt doen om het minivolk zonder al te grote problemen hun groenten te laten eten. Toch ook wij weten: de ene dag lukt dit beter dan de andere. Variatie in bereiding doet nog wel eens wonderen. Maak daarom eens deze bloemkool feta muffins. Hier thuis een grote hit!

bloemkool muffins

Als wij één groentesoort zouden moeten noemen met de meeste gezondheidsvoordelen dan zouden we denk ik gaan voor de koolsoorten: zwarte kool, groene kool, rode kool, wittekool, broccoli én bloemkool. De stelregel is hoe groener, hoe beter maarrrrr de bloemkool mag er zeker ook zijn en zit net zoals zijn zusje de broccoli vol met vitaminen (o.a. vitamine C), mineralen (zo bevat bloemkool vrij veel calcium) en vezels (goed voor de spijsvertering).  Best een goed plan om regelmatig iets uit de koolfamilie op tafel te zetten.

Denk je nu: ja prima, maar dat eten ze bij mij gewoon niet. Dan wil het nog wel een helpen om dezelfde groente in verschillende bereidingsvormen aan te bieden zodat ze het in ieder geval weer een keer proeven en met een beetje mazzel ook opeten! Deze bloemkool-feta cake-jes bijvoorbeeld.

Nodig (voor 8 a 10 cake-jes)

 • 1 bloemkool
 • 1 teentje knoflook
 • 3 eieren
 • 70 gram (zachte) feta*
 • 50 gram groene olijven zonder pit
 • 100 ml kokosmelk of griekse yoghurt
 • snufje zeezout en wat peper

Bereiden

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Was de bloemkool en stoom of kook deze kort (max 5 minuten).
 3. Snijd de feta in kleine blokjes en de olijven in plakjes.
 4. Pureer de bloemkool in een keukenmachine samen met een teentje knoflook zodat het een glad mengsel wordt.
 5. Voeg hier 2 eieren aan toe klop deze samen met de kokosmelk door het bloemkool mengsel met een garde. Split het andere ei en klop hiervan het eiwit op en spatel dit door het mengsel.
 6. Spatel hier nu ook de feta en de olijven doorheen en maak op smaak met nog wat peper en zout
 7. Vul de cake vormpjes. Ik gebruik een siliconen matje met in dit geval hartjes maar je kunt gebruiken wat je in huis hebt.
 8. Zet 35 minuten in de oven op 200 graden.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*