Boekweitpannenkoeken met ahornsiroop

Ga je pannenkoeken bakken? Maak dan eens deze boekweitvariant. Lekker, simpel én een voedzamer alternatief voor de meer geraffineerde pannenkoeken gemaakt van witmeel. Volgens Felix Wilbrink HOREN pannenkoeken traditioneel überhaupt van boekweitmeel gemaakt te worden, dat u het even weet ;-). Hier staan ze heel regelmatig op tafel. Als lunch met een hartige topping, of gemaakt van een andere voedzame meelsoort. En natuurlijk ook af en toe op zondagochtend als ontbijt.

boekweitpannenkoeken

Nodig (6 – 8 pannenkoeken)

  • 180 a 200 gram boekweitmeel
  • 400 dl (plantaardige)melk*
  • 80 dl (spuit)water
  • 2 a 3 eieren
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kokosolie of roomboter
  • beker (dikke)kwark
  • 1 el honing
  • handvol blauwebessen
  • 2 a 3 el ahornsiroop

Bereiden

Doe het meel in een (beslag)kom en voeg hier al kloppend met een garde de melk aan toe (andersom kan ook). Voeg daarna de eieren toe en maak het beslag op de gewenste dikte met nog wat water (of extra melk). Roer 1 el olijfolie door het beslag.

Verhit een koekenpan en doe hier een klein beetje kokosolie of roomboter in. Bak de pannenkoeken één voor één in een hete pan. Je kunt zelf kiezen of je meerdere kleine dikkere pannenkoeken bakt of grotere dunne crêpes.

boekweitpannenkoeken_vierkantRoer de honing door de dikke kwark. Was de blauwebessen. Stapel de pannenkoeken op een bord, doe hier een grote lepel honingkwark op, garneer met bessen en giet er wat ahornsiroop overheen.

ENJOY!

ps. Bij heel veel leuke (koffie)tentjes staan er tegenwoordig boekweitpannenkoeken op de kaart. Lazy sunday? Dan kun je natuurlijk ook gewoon lekker naar…bijvoorbeeld het strand rijden en ze bij Ubuntu bestellen. Dat deden wij en daar is deze mooie foto gemaakt! (ps. van oktober tot april gesloten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*