Culy Food Festival – A Recap

Het Paasweekend ligt alweer even achter ons en mocht je ons ook op Facebook volgen zal het je niet zijn ontgaan; voor ons stond dit weekend helemaal in het teken van het Culy Food Festival. We hadden er een hele mooie Easy Peasy-hoek, samen met FAMME. En wat was het geslaagd!

culy food festival banner

Easy Peasy kookworkshops

Twee dagen lang gaven we drie keer per dag een Easy Peasy kids-kookworkshop. We maakten samen met onze Culy kids een shake én EP-proof paaseitjes. Bijna zeventig kindjes deden met onstuitbaar enthousiasme mee aan onze workshop en gingen allemaal trots naar huis met hun zakje zelfgemaakte paaseitjes om hun nek.


culy_paaseitjes Project paasei

Nadat alle handjes waren gewassen en iedereen was voorzien van een naamsticker en schort, konden we beginnen. Ons eerste project was het verzamelen van alle ingrediënten voor de paaseitjes. Alle kindjes mochten noten, dadels, cacaopoeder en andere lekkere dingen in een eigen bakje doen, die wij dan voor ze in de Magimix deden met een beetje kokosolie. Van dit mengsel mochten ze zelf paaseitjes maken, die ze op een plankje legden en daarna even konden opstijven in de koelkast. Wat leuk om te zien hoe nieuwsgierig ze allemaal waren: mag ik proeven? wat is dit? hoe heet dat?

 

Shake it

Terwijl de eitjes in de koelkast lagen en wij de workshop tafels klaar maakten voor ronde 2, was er voor de kindjes even tijd om op de foto te gaan voor de FAMME fotowand, compleet met gekke bekken, hoedjes, vlindervleugels, snorren en brillen.

culy_workshopRonde 2 was het maken van een Easy Peasy Pinkie Drink. We hadden allerlei bakjes fruit op tafel gezet, waar zij weer hun eigen bakjes mee konden vullen. Samen met wat kokos-rijstmelk ging dat in de blender en mochten de kinderen hun eigen shake natuurlijk opdrinken (en aan hun trotse ouders laten proeven). Ondertussen waren de eitjes mooi stevig geworden in de koelkast en konden ze er een mooi glimmend folie’tje omheen doen; zoals het hoort met echte paaseitjes. Dat ging tenslotte in een mooi Easy Peasy zakje om hun nek, en mee naar huis! “Ik denk dat opa er ook wel een wil proeven morgen. En mama. En papa. Maar de rest is voor mij!”.

 

Het waren twee geweldige dagen. Onze Easy Peasy hoek gaf licht met al die lieve, blije en stralende kindjes en trotse ouders. Stuk voor stuk met leuke verhalen en meer dan positieve nieuwsgierigheid! We zijn heel dankbaar en blij dat we op deze eerste editie van het Culy Food Festival mochten zijn!

Claire, Charlot, Emilie & Carolijn!

Thuis ook maken? Hier vind je de recepten voor de shake en de eitjes (die ook prima voor chocoballetjes door kunnen gaan als eitjes weer even out-of-season zijn!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*