Dutch Rhubarb Week

Onze Easy Peasy fans & lovers hebben het vast in het boek zien staan: een zuiveltoetje met rabarber. Misschien niet meteen de eerste groente die je aan je kleintje zou voorschotelen. Toch, rabarber is niet alleen  écht heel erg lekker, het is ook super voedzaam en dus – zo was onze gedachte – hoe eerder je de ietwat zure smaak leert waarderen hoe beter! 

rabarber_ep_recept

Rabarber & Claire

Claire komt oorspronkelijk uit Brabant en daar hoort nu eenmaal een Bourgondische familie bij. En die Bourgondische familie heeft het eigenlijk maar over één ding. Juist: wat gaan we eten? Of liever gezegd: wat gaan we koken? Oma van den Heuvel – god hebbe haar ziel – was daarbij een ware mater familias. Iedere zondag kwam de familie bij haar thuis samen waarbij koffie met worstenbroodjes (leve de clichés!), puntjes roomboterkoek & standaard verse soep op het menu stonden en voor wie langer bleef uiteraard ook een avondmaaltijd waarbij Claire zich maar al te goed die ene schaal roze smurrie herinnert. Alle tantes en ooms leken het lekker te vinden maar het draderige geheel sprak de toen al visueel ingestelde mini-Claire allerminst aan.

Inmiddels weet ook Claire dat looks niet alles zijn en er nog veel meer met rabarber kan dan alleen wassen, snijden, koken in een kilo suiker en op tafel zetten in een glazen schaaltje. Dus toen Mister Kitchen, voor ons ook wel ‘die gasten’ en misschien ken jij ze uit Delicious.magazine, Bluebelle vroeg mee te doen met de Rhubarb Blog Challenge ter ere van hun Dutch Rhubarb Week, twijfelde we geen moment.    

Wat is de bedoeling?

Het is heel simpel. Maarten, Igor & Daan zijn nogal fan van deze roze enigszins vergeten stengel en hebben het tot hun levensmissie gemaakt rabarber terug op de kaart te zetten. Dat doen ze al met hun eigen rabarcello: de zachtroze tegenhanger van de gele limoncello likeur, maar dat doen ze ook door één week per jaar uit te roepen tot rabarber week waarin chefs, shakers, boeren én bloggers aan de slag gaan. Dit jaar op 22 t/m 31 mei.

Om ervoor te zorgen dat rabarber dan ook écht de faam krijgt die het verdient, hebben ze o.a. de Rhubarb Blog Challenge in het leven geroepen. Want wat is er nou mooier dan dat allerlei (overwegend vrouwelijke) foodies aan de slag gaan met deze roze groente? Zo ook Bluebelle. Het is de bedoeling dat wij SAMEN MET ONZE FANS & LOVERS één tot drie originele recepten met rabarber gaan bedenken, koken & fotograferen.

  1. voorgerecht of amuse
  2. hoofdgerecht
  3. nagerecht of zoetigheid

 

De recepten moeten voor 1 mei a.s. in het bezit zijn van Mister Kitchen,  op 15 mei maken ze de 5 nominaties per categorie bekend en deze strijden tenslotte op zaterdag 24 mei in hun befaamde keuken op de Westergasfabriek te Amsterdam (waar onlangs ook de inmiddels beroemde Rachel Khoo haar boekpresentatie hield) om de hoofdprijs. Alle gerechten worden daar door een professionele food-fotograaf  vereeuwigd en een deskundige jury beloont de drie winnende gerechten met eer, roem en smaakvolle prijzen.

Doe je mee?

Hou jij ook van rabarber en/of van koken, vind je het leuk om ons te helpen en namens Bluebelle mee te doen of ben je misschien een (net startende) food-blogger en lijkt je dit dé manier om een van je creaties (en je blog) in de spotlights te krijgen dan is dit je kans! Wij zouden het in ieder geval echt heel leuk vinden als jullie mee doen. En die gasten ook. De zachte winter is in ons voordeel want rabarber is nu al volop verkrijgbaar! 

Dus, bedenk een gerecht met rabarber, mag ook voor de categorie Easy Peasy (kindjes) en stuur je recept voor eind april naar claire[at]bluebelle[dot]nl of post je recept onder dit blog. Wie weet gaan we samen, met jouw recept, mee doen aan de rabarber-race. Ga je mee naar de keuken van Mister Kitchen en strijk je met de eer (inclusief vermelding, foto, prijzen en eeuwige rabarber roem).

One Comment on “Dutch Rhubarb Week

  1. Pingback: Restaurant Waanzinnig brengt rabarber terug tijdens de Dutch Rhubarbweek 2014 » Tilburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*