Geen chocolade maar aandacht! Waar je lijf eigenlijk behoefte aan heeft!

Emo-eten. Van het woord alleen al krijgen de meeste kriebels en tegelijkertijd ontsnapt bijna niemand aan dit fenomeen. Een zak chips of een glas wijn om die een zwaar vermoeide dag op het werk even te vergeten. Bitterballen op een terrasje want dat is wel zo gezellig. Een reep chocolade omdat je boos bent op je vent, vriendin of moeder. Deze infographic laat op een grappige manier zien waar je lijf eigenlijk behoefte aan heeft.

luister naar je lijf_benner

 

Het gaat waarschijnlijk niet voor iedereen op ieder moment op en neem het vooral met een klein korreltje zout…maar onderstaande infographic laat wel op een grappige manier zien waar je lijf eigenlijk behoefte aan heeft.

Zin in CHOCOLADE? Grote kans dat je stress hebt en je wat moe voelt. Je lichaam heeft eigenlijk behoefte aan o.a. magnesium en…een beetje aandacht, ontspanning & steun! Kortom: regel een goed gesprek, sex of een beetje meer zingeving in je leven. Ontspan. Eten: vooral rauwe en minimaal 70% pure chocolade, noten en zaden.

Zin in CHIPS EN OF KAAS (de hartige trek)? Komt vaak op als je je vermoeid en verveeld voelt. Je lijf heeft behoefte aan protein (eiwitten). Beter is: op tijd naar bed en regel een leuke hobby. Eten: een eitje, wat noten, olijven, avocado, vis.

Zin in FASTFOOD?  Behoefte aan: zout en rust! Neem liever wat tijd voor jezelf en eet daarnaast natrium rijke producten zoals zeewier en vis & mineraalrijk groen zoals zeekraal, selderij of een groene smoothie met wat limoensap.

infographic_luisteren naar je lijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*