Supersnelle fruittaart met vijgen, peer & pruimen

Vorig seizoen hadden we het nog niet echt gevolgd, maar dit keer dachten we: toch eens kijken naar dat Heel Holland Bakt. En ja, samen met heel holland (gisteren 1,8 mio kijkers!) vinden wij het ook écht super leuk. Dat zit ‘m niet perse in de recepten want tja…zo gezond is het allemaal niet wat er tussen half negen en half 10 voorbij komt schuiven. Wij vinden vooral de positieve vibe zo fijn en die lieve Robèrt zo geestig. Je krijgt in ieder geval zin om te bakken. Met dit supersnelle fruittaartje geen fiasco’s, hij lukt altijd en het ziet er toch impressive uit.

fruit_taart

Ongetwijfeld zou de HHB jury deze supersnelle fruittaart een tikkeltje té simpel vinden. Want tja, we maken het zonder crème, zonder suiker, zonder toevoegingen. Simpel maar daardoor wel nét iets meer verantwoord en toch het gevoel dat je een stuk taart aan het eten bent. Give it a try, ook een aanrader voor de kids.

Nodig:
1 à 2 rijpe vijgen
• 4 à 5 rijpe pruimen
• 1 peer
• volkoren of speltbladerdeeg*
• 4 el griekse yoghurt of kwark
• 1 el honing

*bij de meeste natuurvoedingswinkels heb je spelt of volkorenbladerdeeg. Dit deeg bevat vaak wat minder roomboter en wordt van een meer volwaardig meel gemaakt (volkoren/spelt).

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het bladerdeeg uit de vriezer om alvast op temperatuur te komen. Was het fruit en schil de peer. Snijd al het fruit in mooie partjes. Bedek met het bladerdeeg een taartblik (wel een ingevet of met wat bakpapier) of andere lage ovenschaal. Leg alle partjes op het deeg en zet 20 minuutjes in de oven. Afhankelijk van de oven kun je op het einde nog even de gril aanzetten om het fruit nét iets meer te laten ‘karameliseren’.

Meng de honing met de kwark in een klein schaaltje. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen. Schep een klein beetje honingkwark op de taart ter vervanging van slagroom.

ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*