10 producten die je kinderen vaker zouden moeten eten!

Op de website mindbodygreen las ik een artikel over dat wat kinderen vaker zouden moeten eten. Ik herkende veel van de adviezen die wij in Easy Peasy ook geven. En dus zette ik het voor Famme.nl en ook hier voor jullie op een rij!

10 producten dagelijks kids

Om goed te kunnen groeien, leren, spelen en sporten hebben vooral kinderen de juiste bouwstenen (en dus bouwstoffen) nodig. En wij als papa’s en mama’s weten eigenlijk prima welke bouwstenen dat in de basis moeten zijn: veel groenten en fruit om zo alle juiste vitaminen, mineralen en vezels binnen te krijgen, eiwitten om te groeien en sterk te worden, goede granen en peulvruchten voor energie en niet te vergeten de juiste gezonde vetten.

Maar heel eerlijk, er zijn maar weinig kinderen die van al deze bouwstoffen dagelijks voldoende portie binnen krijgen. Het eetpatroon van een doorsnee kind bestaat voor een (te) groot deel uit tarwe en suiker(s). Brood bij het ontbijt, brood bij de lunch, liga’s, crackers & koekjes tussendoor en ’s avonds pasta of rijst.

Als ik ouders een advies geef over welke producten ze veel vaker aan hun kroost zouden mogen geven, dan zijn het deze tien. Liefst dagelijks!

3 Comments on “10 producten die je kinderen vaker zouden moeten eten!

 1.  by  floor

  Ik lees altijd graag op jullie site en vind jullie boeken prachtig. Vooral door de combi van recepten en kennis.
  Zelf heb ik twee ukkies (5 en 2 jaar). De jongste eet bijna alles mee, maar de oudste is een stuk kritischer. Geen fase, echt altijd. Voorkeur voor koolhydraten, zuivel en vlees. Er zit absoluut vooruitgang in, ze drinkt nu bijv. groene smoothies en we maken aan tafel afspraak voor hapje groente, maar ik zou zo graag willen dat het beter wordt. Het is zo gezond voor haar groeiende lijfje! Wellicht nog een extra tip? Of juist vertrouwen op dat het echt een keer komt?

  •  by  claire van de heuvel

   Hi Floor, wat leuk dat je zo’n fan bent! En eigenlijk geef je het antwoord zelf al: vertrouw erop dat het echt goed komt. Het is al super dat er vooruitgang in zit en je geeft kennelijk zelf ook écht het goede voorbeeld. Heel veel kindjes eten (gelukkig) nog intuïtief en zolang je zorgt dat de koolhydraten, de zuivel en het vlees van goede kwaliteit is, zet je ook al een stap. Houd die groene smoothies erin en probeer er verder niet te krampachtig mee om te gaan. Een tip: wat is de drijfveer van jouw dochter? En probeer via die weg misschien een ingang te vinden. Zo houdt het ene kindje bijvoorbeeld heel erg van ‘helpen’ terwijl een ander kind veel meer zit op ‘competitie’ of ‘sport’. Door aan te sluiten bij de intrinsieke drijfveer lukt het misschien makkelijker om ze iets nieuws te laten proberen! Zet ‘m op. Claire

 2.  by  floor

  Hallo Claire,
  Bedankt voor je reactie, stelt mij toch wat gerust 🙂 Over je tip heb ik nagedacht en daar zou ik best nog wat meer mee kunnen doen, ze helpt namelijk graag mee met wat snijden etc. Verder gaan we dus lekker zo door. De aanhouder wint!
  Succes met je mooie werk!
  Groeten, Floor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*