Bluebelle Detox Week: voorbereiding

Morgen vieren we Koningsdag. Das even wennen zo verloren op de 26e. Maar goed, dikke kans dat we ons gewoon, lekker als vanouds in het oranje feestgedruis storten. Wat je ook gaat doen, het leek ons een mooi moment om de dag daarna te starten met een Bluebelle Detox Week. Een week vol inspiratie & tips over detoxen, sappen, clean eaten..hoe je het ook wilt noemen! Dat vinden jullie kennelijk ook een goed idee want er werd massaal gereageerd via facebook, twitter & e-mail: wij doen mee! SUPER LEUK. Wat je kunt verwachten lees je in dit blog. 

bluebelle_detoxweek02

Wat gaan we doen?

Iedereen die ons al wat langer kent, weet dat we er niet al te vaste denkbeelden op na houden. We zijn niet zo van het; ‘dit is SLECHT en dat is goed voor je’. We focussen ons liever op dat wat wél kan. Voor ons is 100% bewust namelijk niet hetzelfde als 100% gezond. Een gezond eetpatroon is wat ons betreft niet rigide met ruimte voor uitzonderingen. Zolang je je maar bewust bent van je keuzes. En dus krijg je tijdens onze Detox Week geen kant- en klaar lijstje met wat je iedere dag op welk tijdstip moet doen. Een ‘detox’ is namelijk voor iedereen anders. 

Wél geven we je hieronder 3 opties waar je uit kunt kiezen en waarmee je de Bluebelle Detox Week vorm kunt geven zodat het past bij je eigen schema & leven. Ook kun je hier de hele week blogs lezen voor meer inzicht en houvast. En natuurlijk geven we ook iedere dag via facebook & twitter tips en inspiratie rondom het thema. 

Hoe ziet de week eruit?

We hebben ervoor gekozen om de detox week in te vullen met 3 dagen afbouwen, 2 of 3 dagen ‘detox’ en 2 dagen opbouwen. Zondag starten we met afbouwen, daar gaan we maandag & dinsdag nog mee door om WOE, DO & VRIJ te sappen en/of mild te eten (aan jou de keuze) en zaterdag & zondag weer opbouwen. Waarom we dat doen, lees je zondag in het blog en zondag ochtend krijg je via facebook het lijstje met dingen die je vanaf dan beter kunt laten staan (denk aan koffie, alcohol, suiker, etc.). 

3 fases & 3 opties

De afbouw- & opbouwfase begeleiden we via facebook en kun je zelf naar eigen inzicht invullen. Het gaat er met name om dat je tijdens het afbouwen alvast stopt met het eten & drinken van producten die een wat zwaardere belasting zijn voor je lijf zodat de overgang van gewoon (alles) eten naar sappen of mild eten niet te groot is. Tijdens het opbouwen is het belangrijk om rustig aan weer wat dingen te gaan toevoegen en niet meteen je darmen te verrassen met een dikke pasta en wat glazen wijn. 

Voor de ‘detox dagen’ kun je kiezen uit drie opties. Niet iedereen is namelijk even gebaat bij het enkel drinken van juices, smoothies, water & thee. Sterker nog er zijn heel wat onderzoeken die aangeven dat het juist niet goed is voor je lichaam om helemaal te stoppen met eten. Hier komen we later nog even op terug, maar dit is ook één van de redenen waarom we het tijdens de Bluebelle Detox Week houden bij maximaal 3 dagen.

  • 3 dagen sappen gecombineerd met mild eten a la Bluebelle. Vind je het iets te heftig voor je lijf om alleen op wat sapjes te leven drie dagen lang? Download dan het Bluebelle Detox File. In het file combineren we (green)juices met hele lichte maaltijden. In het file leggen we je kort iets uit over detoxen, geven we je per dag precies stap voor stap aan wat je kunt drinken & eten (incl. recept), geven we tips over bewegen en uiteraard ook een boodschappenlijstje. Het file kost € 7,50 en als je voor deze variant kiest heb je overigens wel een juicer en/of een blender nodig. 
  • 3 dagen sappen via de detox-box. Woon of werk je in Amsterdam, heb je geen tijd (of zin of mogelijkheden) om zelf te gaan juicen & blenden en heb je er wel wat budget voor over om iemand anders dat voor je te laten doen? Dan is de detox-box écht een ideale oplossing. Vera & ik mochten deze sapjes afgelopen week testen (de 2 dagen variant) en zijn absoluut fan! Voor wie ons volgde op facebook of instagram: dat waren dus al die mooie gekleurde flesjes in de koelkast! Onze ervaringen lees je hier en meer informatie over de Detox-Box vind je hier. Mocht je het overwegen, de sappen worden maandag geleverd zodat je woensdag mee kan doen in onze week.
  • 3 dagen sappen gecombineerd met mild eten a la jezelf. Vind je het fijn om juist zelf aan de slag te gaan? Met je favoriete juices & smoothies gecombineerd met lichte maaltijden eventueel aan de hand van onze tips op facebook of een andere favoriete detox app of website? Dat kan natuurlijk ook. Misschien is het dan wel een tip om het e-book van Marjolijn van der Velde  te downloaden zodat je genoeg inspiratie (inclusief boodschappenlijstjes) hebt voor wat groene smoothies. 

Mocht je vragen hebben, feel free! Je kunt ons bereiken door je vraag te stellen onder deze blogpost, op facebook of via een e-mail. Gedurende de hele week kun je op twitter alles terug lezen onder de #BDW. 

Wensen we je voor nu een super leuke, gezellige & oranje 1e Koningsdag. Ga nog even los if you like, zondag gaan we van start! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*