Healthy Superfoods Event. By… HERO?!

Een paar dagen voor het event zou plaatsvinden, begon er bij ons al een klein beetje iets te dagen. Wat als het georganiseerd is door HERO? Wat vinden wij daar dan van? Gaan we dan gewoon? Want tja, Hero, die kennen wij toch vooral van jam met veul suiker. Niet echt een Bluebelle proof merk. We besloten dat onze nieuwsgierigheid het dan zou winnen van onze kritische houding. Vera zou gaan. Met een open mind.

Healthy Superfood Workshop by Hero_Hero Kokoswater (6)

Een healthy superfoods workshop in combinatie met Hero, hoe zit dat? Hero wil een gezondere weg inslaan en daarmee meer aan de vraag voldoen van de bewuste consument. Niet rigoreus door alle jampotjes uit de schappen te trekken maar wel door bij de ontwikkeling van nieuwe producten in ieder geval bewuster te zijn van toegevoegde suikers en voorlichting voor de consument. Zo staat er op hun nieuwe kokosdrankje bij de ingredientendeclaratie: ‘ascorbinezuur (om verkleuring tegen te gaan)’, zodat je niet alleen weet wat erin zit maar ook waar het toe dient.  Overigens is ascorbinezuur een volledig onschuldige toevoeging. Goed een nieuw kokoswater drankje dus. Van ons had het puur kokossap mogen zijn, in plaats van vermengd met vruchtensap.  Maarrrr zoals we bij Bluebelle vaker roepen: kleine stapjes zijn ook goed. En of het nu inspelen op de trend is of niet, we vinden het wel positief dat Hero tijd en energie steekt in een gezondere insteek voor hun producten!

Hoe dan ook een heel leuk inititiaf om een tiental foodbloggers met evenveel blenders en een hele hoop groente en superfoods bij elkaar te zetten en te kijken wat er gebeurt! Jean Marc van de smoothieclub trapte af met zíjn verhaal en vertelde wat hem geïnspireerd heeft om elke dag met een smoothie te beginnen. De smoothieclub gebruikt een zelfgemaakte groente-matrix als basis. Hierin zoek je op waar je aan wilt werken bijvoorbeeld; meer energie, afvallen, feelgood of beter geheugen. Op basis daarvan kan je gaan mixen. 

Bluebelle koos voor spijsverteringondersteuning. Uit de matrix kwam de combi van venkel, broccoli, rauwe biet, selderij, banaan, lijnzaad, chiazaad, gember en peterselie. Uitgangspunt van Jean-Marc; het hoeft niet altijd lekker te zijn. Neem één keer per dag iets wat écht gezond is en maak je dan niet druk over de smaak. Interessant uitgangspunt en grotendeels mee eens. In ons maakbare bestaan leeft nogal vaak het idee dat alles ook lekker, makkelijk, mooi, bereikbaar, etc. moét zijn. Maar de afweging maken om 1 keer per dag gezondheid als eerste prioriteit te stellen en verder alles te laten voor wat het is, vinden we niet zo gek. Anderzijds, zo lastig is het niet om een smoothie, salade, soep of boterham gezond én lekker maken. Da’s dan weer meer ons uitgangspunt. Daarom speelde we een beetje vals; lieten we de broccoli weg, voegden we avocado, gojibessen, citroen en een beetje kokos-ananaswater  toe. Met een overheerlijke smokkelsmoothie als resultaat!

Hero, smoothieclub & madebypr, dank voor het goede initiatief,  de leuke middag én voor de blender, want die mocht mee  naar huis…!

Healthy Superfood Workshop by Hero_Hero Kokoswater_Groepsfoto

One Comment on “Healthy Superfoods Event. By… HERO?!

  1.  by  Jean-Marc Bilderbeek

    Dag Vera! Wat een heerlijk artikel! haha! De ‘Smokkelsmoothie’; good one! En wat leuk dat je er bij was!
    Misschien handig voor je om te weten; de Basis Smoothie-configurator staat vanaf vandaag online en is te downloaden van http://blog.smoothenyourlife.com/#post43.
    Heel veel plezier en gezondheid gewenst met de blender! Wat was het een prachtige dag! Hopelijk tot snel of bij een andere workshop 😉 Grt Jean-Marc Bilderbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*