Easy Peasy Bounty Beauties!

 

Er is iets met de combinatie van chocolade & kokos. De kleur, de geur, de smaak. HMMMM bounty heaven. In mijn tweede boek Easy Peasy Family mocht er dan ook absoluut geen ‘gezondere’ variant voor deze beauty ontbreken. Dit recept vind je dan ook in het boek maar speciaal voor jullie deel ik het ook hier! Het is even een klein klusje om ze te maken maar echt veel minder moeilijk dan je denkt en als je ze eenmaal proeft…oehlalaaa.bounty beauties

Sinds kort ben ik daarnaast ook in de ban van hele fijne etherische olie-tjes. Ik ga daar binnenkort nog wat meer over vertellen want ik gebruik ze niet perse om mee te koken maar wel om mezelf op een hele andere manier ‘te voeden’. Als je het leuk vindt kun je dit recept verrijken met zo’n olie-tje in de smaak van pepermunt. Een soort after eight beleving maar dan met kokos. Echt een dikke vette aanrader. Maar ze zijn ook absoluut heerlijk zonder!

Nodig (10 reepjes):


– 60 gram kokosolie
– 2 eetlepel kokosnectar (of honing)
– snufje zeezout
– merg van een vanillepeul (gebruik geen poeder want dan worden je bounties bruin!)
– 160 gram geraspte kokos
– scheutje water
– OPTIONEEL: 5 – 8 druppels YL peppermint olie* 

VOOR DE CHOCOLADE LAAG
– 60 gram kokosolie
– 1 eetlepel rauwe honing
– 30 gram rauwe cacaopoeder
– heel klein beetje zout

…of smelt 100 gram pure chocolade (minimaal 85%) au bain-marie.

Bereiden:

 1. Smelt de kokosolie au bain-marie. Zet de kom op het werkblad en
  voeg de kokosnectar, het zout, de druppels YL pepermunt olie en het vanillemerg toe. Roer goed. Doe de geraspte kokos met het water en het oliemengsel in een schaal en kneed stevig door.
 2. Bekleed een bakplaat of platte ovenschaal met bakpapier en schep hierin de kokosmix. Druk het mengsel goed aan en zet ongeveer 30 minuten in de vriezer.
 3. Maak de chocoladelaag: smelt de kokosolie au bain-marie, voeg de honing toe en roer goed. Zet de kom op het werkblad en voeg het cacaopoeder en het zout toe. Roer tot een glad mengsel.
 4. Haal de kokosmix uit de vriezer en snijd in bounty-achtige repen. Haal iedere reep door het chocolademengsel en leg op een met bakpapier beklede schaal of bakplaat. Zet 10-15 minuten in de vriezer om op te stijven. Herhaal zo vaak je wilt om een dikkere laag chocolade te krijgen.
 5. Bewaar de bounty’s in de koelkast.

*ik gebruik hele fijne etherische olie van Young Living. Deze is 100% puur en organic van hoge kwaliteit. Ik vertel binnenkort nog wat meer over deze olie-tjes en wat ze voor mij en mijn gezin doen. Mocht je nu al interesse hebben, of er meer over willen weten, stuur me dan even een e-mail of PB op Facebook!

2 Comments on “Easy Peasy Bounty Beauties!

 1.  by  Franke

  Hi, net de bounty’s gemaakt en ze zijn heerlijk. Heb je nog een tip hoe ik ze de volgende keer iets minder machtig zou kunnen maken? Zou ik nog iets aan het kokosmengsel kunnen toevoegen? Ik hoor het graag!

  •  by  claire van de heuvel

   ja lekker zijn ze he? Maar je hebt gelijk, inderdaad vrij machtig. Je kunt relatief meer water bij het kokosmengsel doen en je kunt ook met net iets minder pure chocolade werken en/of minder laagjes. Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*