Het Allergie Kookboek

Mijn zusje heeft een lactose-intolerantie, een vriend van me moet schaal- & schelpdieren vermijden en mijn collega mag geen Gluten. Het kindje van mijn vriendin is allergisch voor koemelk en die vriendin komt zelf in levensgevaar bij het eten van erwten en andere peulvruchten. Lastig voor hen maar ook voor ons.

Het is al lang geen uitzondering meer: een voedselallergie (it makes you wonder why…). Maar hoe zorg je er nu voor dat je toch gewoon lekker en leuk kunt koken & eten? Want als je zelf, of iemand in je directe omgeving, niet zomaar alles meer mag eten dan merk je snel genoeg dat veel producten uit de supermarkt dingen bevatten die je niet meer kunt gebruiken.

Marloes Collins biedt met haar Allergie Kookboek de uitkomst!  In een vrolijk, mooi, maar vooral helder kookboek laat ze zien dat het eigenlijk heel gemakkelijk is om recepten zo aan te passen dat iemand met een allergie er ook van kan eten. Het boek bevat natuurlijk recepten voor het voor-, hoofd- en nagerecht maar ook speciale gelegenheden zoals: valentijn, december, vakantie, pasen, etc. komen uitgebreid aan bod!

En dus kan ik nu ook mijn zusje en collega blij maken met ‘de beste brownie ooit’! Ik vervang gewoon het tarwemeel voor boekweitmeel om de brownie glutenvrij te houden en gebruik plantaardige boter en rijstmelkchocolade zodat mijn zusje geen buikpijn krijgt!

Een aanrader dus!!

Komt de naam Marloes Collins je bekend voor? Dat kan kloppen, Marloes bedacht AllergieSupermarkt.nl, een online winkel waar mensen met allergieën verschillende producten kunnen kopen, van etenswaren tot matrassen. Ze won hiermee de Rabobank Innovatieprijs. De supermarkt is inmiddels onderdeel geworden van het grotere AllergiePlatform.nl, waar mensen allerlei informatie over allergieën kunnen vinden en met elkaar over allergie kunnen praten.

Wil je het boek bestellen? Ook dat kan:

Allergie Kookboek
Auteur Marloes Collins
Uitgeverij Terra – Lannoo
168 blz.- prijs 19.95€
ISBN 978 90 8989 236 2
NUR 443

One Comment on “Het Allergie Kookboek

  1.  by  John De Wever

    Wat een leuk artikel! Ik geef graag nog even mee dat wie het boek wil bestellen terecht kan op de webshop van de uitgeverij via deze link http://goo.gl/79QAF. Verzending naar Nederland kost amper 2,5 euro en je kan er betalen via iDeal. Hartelijke groet, John De Wever (Uitgeverij Lannoo)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*