WK voetbal: Happy Hangover

Bier & voetbal…it’s a happy marriage. Maar die dag erna….auwwwww. Je lijf en vooral je lever, maakt overuren om de schade weer te herstellen.

Helemaal wanneer je na een 2-3 overwinning van onze mannen het fantastische idee hebt gekregen dat maar eens te vieren door over te stappen van bier op sterke drank. In het begin denk je: ‘dit gaat beter! hier voel ik minder van. Nog maar een Baco-tje dan.’ Maar dan….net zoals met de goal van Gio is het ineens daar: BOEM! Waarom eigenlijk? Je maag laat in principe vloeistoffen meteen door. Geen reden om deze vast te houden. Behalve als er zich nog wat eten in je maag bevindt (wat meteen de reden is van het veelzeggende spreekwoord: bodempje leggen..). Sterke drank irriteert de klep onderaan de maag echter, waardoor deze klep gesloten blijft. Hierdoor duurt het even voordat deze alcohol de maag verlaat. Tegen die tijd heb jij al wat extra drankjes genomen.

Goed, genoeg over gisteren. Je hebt nu koppijn en wat kun je dan het beste doen? Vette hap? of maakt dit het alleen maar erger? Trek in een (zoute) vette hap komt met name door het zoutverlies dat je lijf heeft geleden van het plassen en zweten. Daarbij geeft een vette hap directe energie waardoor je je (voor even) minder moe voelt. Maar waarom je lijf met nog meer werk opzadelen (en de nodige kilo’s)? Bier met Bier bestrijden dan maar? helaas…dat werkt even maar de kater komt net zo snel weer terug. en heftiger. Wat je in ieder geval kunt doen is je lever helpen de schade te herstellen. Hoe? Met vitamine C. Fruit bijvoorbeeld! En als je toch liever naar de pilletjes wilt grijpen, neem dan eens vitamine C in plaats van een Alcazeltzer…

Op naar zondag!

One Comment on “WK voetbal: Happy Hangover

  1. Pingback: Bubbeltje of biertje « Bluebelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*