Oosterse pompoensoep

EP C14 D1 2212

Laat je niet uit het veld slaan bij het gebruiken van pompoen als ingrediënt. Het lijkt misschien een hele klus maar in ons boek Easy Peasy Family deelden we al een handige tip waarmee ook jij je hand niet meer omdraait voor het koken met pompoen! Of je het nu wilt gebruiken in een soep, lasagne of muffin, wat je doet is het volgende:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Halveer de pompoen
  • Leg de helften met de schil naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier en gril de pompoen zo’n 35 a 40 minuten gaar in de oven.
  • De pompoen is gaar als de schil gaat bubbelen.
  • Laat de pompoen een beetje afkoelen en lepel vervolgens het vruchtvlees eruit. Dit kun je vervolgens gebruiken in allerlei recepten!

Wij maken deze keer een Oosterse pompoensoep. Een variant hierop vond je al eerder hier.

Oosterse pompoensoep met chili, gember, kokosmelk & koriander

Nodig:

  • 1 flespompoen
  • 1/2 blikje kokosmelk
  • 2 cm gember, geschild & fijngesneden
  • blaadjes van een paar takjes koriander
  • gedroogd chilipepertje (of 1/2 tl chilipoeder)
  • 300 ml water
  • bio groentebouillon blokje

Bereiden:

  1. Verwarm de oven en bereid de pompoen voor zoals hierboven beschreven.
  2. Zet een pan met water op het vuur en doe hier een bouillonblokje bij.
  3. Voeg het pompoenvruchtvlees toe en breng nog even zachtjes aan de kook.
  4. Voeg de kokosmelk, gember en het chilipepertje toe en pureer de soep glad.
  5. Garneer met koriander.

ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*