Plant Power: het nieuwe boek van Lisette Kreischer

Als je het ons vraagt is Lisette Kreischer al jarenlang een trendsetter & inspirerend voorbeeld als het gaat om een vegan lifestyle. Vanaf 2008 laat ze zien hoe je op een ecofabulous manier kunt eten én leven met in haar begin jaren een focus op zoet, bakken en de meest overheerlijke vegan cupcakes die wij ooit geproefd hebben. 6 jaar na haar eerste boek & vele vegan avonturen verder, kwam begin deze maand haar 7e boek uit: Plant Power.

plantpower_pag01

Lisette maakt zich al jarenlang hard voor een meer duurzaam en vooral diervriendelijk eet- & leefpatroon. Waar het misschien inmiddels helemaal niet meer zo opzienbarend is om een 100% plantaardige cupcake te bakken of volledig plantaardig te eten, was dat een paar jaar geleden (zeker in Nederland) eerder een uitzondering en kun je dus eigenlijk zeggen dat Lisette best wat jaren van pionieren en een ‘weg banen’ voor de vele vegan foodbloggers, kookliefhebbers, restaurateurs en ‘concepters’ achter de rug heeft. Met misschien als meest opzienbarende succes ‘haar’ missie om de wereld aan het zeewier te krijgen in plaats van als dat vlees met behulp van de Dutch Weedburger. 

plantpower_pag03

Wij vinden het daarom des te fantastisch voor haar dat haar nieuwste kookboek Plant Power met zoveel enthousiasme wordt ontvangen. Een boek met maar liefst 96 recepten uit de plantaardige keuken, waarmee je elke dag eindeloos kunt variëren! Wil je ook wel wat meer, vaker of misschien zelfs volledig plantaardig eten? Maar vind je het lastig? Weet je niet goed hoe of waar je moet beginnen? Heb je geen idee waar je aan moet denken om je eetpatroon wel zo volledig mogelijk te houden qua voedingsstoffen? Dan is het boek zeker een aanrader.

plantpower_pag02

Lisette vertelt je hoe een plantaardig eetpatroon ervoor heeft gezorgd dat zij automatisch haar natuurlijke gewicht heeft bereikt en al jaren zo ongeveer hetzelfde gewicht heeft en houdt. Ze geeft je in het boek veel nuttige en handige informatie en tips om een plantaardig eetpatroon zo makkelijk, gevarieerd én vooral lekker mogelijk te maken. De recepten zijn ingedeeld op seizoen met aandacht voor lokaal en food miles. Sommige voedingsadviezen wijken wat af van die van ons maar de voornaamste reden hiervoor is dat Lisette het ook (en soms vooral) bekijkt vanuit een duurzame & diervriendelijke invalshoek.

Nou goed. Misschien een beetje een jubel-blog…maarrrr als iemand het verdient én aan de wieg heeft gestaan van de Nederlandse ‘gezond eten & drinken’ hype, dan is het Lisette wel.

Lijkt dit boek jou wel wat? Hier kun je hem bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*