Soba noodles for supper!

Voor dit gerecht heb ik gekozen voor soba noodles. Deze bevatten vrij veel proteïne waardoor ze iets voedzamer zijn dan de egg-noodle variant. Soba noodles zijn ook iets steviger, wat grijzer van kleur en gemaakt van boekweit waardoor ze perfect passen mocht je op zoek zijn naar een glutenvrij recept!

noodles

Je kunt de noodles combineren met allerlei ingrediënten, ik koos dit keer voor een Oosters tintje met paksoi, taugé, oesterzwammen, courgette, cashewnoten, lekker veel sesamolie en als extra ‘dressing’ een combinatie van avocado, verse feta & koriander. Dat laatste maakt de noodles wat romiger waardoor ook mijn twee kleine mannen het lekker vinden. Hoewel ik eerlijk gezegd wel vaak de paksoi en taugé achterwege laat, die vinden ze nog niet heel erg aantrekkelijk zullen we maar zeggen.

Nodig (2 volwassenen, 2 kids)

  • pak soba noodles
  • 1 paksoi
  • bakje taugé
  • bakje oesterzwammen
  • courgette (broccoli kan ook)
  • handvol rauwe* cashewnoten (ongeveer 70 gram)
  • 1 zachte avocado
  • 40 gram zachte feta
  • bosje koriander
  • beetje citroensap
  • scheutje water
  • 2 a 3 eetlepels sesamolie**
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 2 tl kokosolie
  • snuf (keltisch) zeezout en beetje peper
  • optioneel: biologische kipfilet*** bakken in een theelepel kokosolie of Ghee.
  • optioneel: soja saus

*rauwe cashewnoten zijn ongezout en ongebrand.

**Let op: je mag sesamolie niet verhitten!

***Ik heb het recept dit keer vegetarisch gehouden. Je kunt er kip bij maken mocht je willen. Kies dan wel voor kip van de biologische slager.

Bereiden:

  1. Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook. Ga je voor broccoli ipv courgette? Zet dan nu nog een extra pan water op het vuur.
  2. Was en snijd de paksoi en courgette in stukken.
  3. Snijd de avocado door de helft en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit samen met de feta, het citroensap en wat koriander alvast in een maatbeker.
  4. Verhit de kokosolie in een wok en bak hierin eerst de courgette totdat deze zachter begint te worden.
  5. Ondertussen kookt waarschijnlijk je water en doe je hier de soba noodles in. Let op deze kook je maximaal 5 minuten en moet je daarna afgieten en met (ijs)koud water af/naspoelen.
  6. Voeg de cashewnoten toe aan de courgette en bak deze even mee. Vervolgens de oesterzwammen en tenslotte bij de laatste 5 minuten de paksoi en taugé.
  7. Je kunt dit alles afblussen met wat soja of tamarisaus. Ik vind dit niet altijd fijn om te doen omdat er veel zout in zit en vaak nog wel wat andere onnatuurlijke toevoegingen. Af en toe niet zo erg maar deze keer ga ik gewoon voor wat zeezout en peper als smaakmaker.
  8. De noodles staan nu uit te lekker en zijn zo ongeveer wel klaar. Doe ze in een kom en roer hier alvast de sesamolie en sesamzaadjes doorheen.
  9. Voeg wat water toe aan de maatbeker met avocado en feta en blend dit tot een redelijk dikke dressing.
  10. Nu kun je twee dingen doen. Ofwel je schept de avocado dressing door de noodles of je serveert het on the side (ik kies voor mezelf voor dat laatste en voor de kleine mannen voor het eerste).
  11. Verdeel de noodles over kommen, schep de groenten erop en klaar.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*