Lekker Stomen.. Paksoi met noodles

Stomen. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het absoluut niet! Wat het wel is: gezond. En lekker. Vooral gestoomde groenten behouden hun smaak, knapperigheid en – niet geheel onbelangrijk – hun vitaminen. Light en lekker dus.

Nu kun je natuurlijk gaan voor een luxe stoomoven of stoompan maar bovenstaande mandjes doen hun werk ook prima. Vaak worden ze gebruikt in de Oosterse keuken. Hieronder een recept om paksoi te stomen. Lekkerrrr.

Gestoomde Paksoi met Noodles

Nodig: Stoompan, oven of mandje, paksoi, bosui, gember, bouillon (kippen- of groentebouillon), sesamzaadjes, rode peper, (boekweit)noodles, soja saus, sesam olie, rijstazijn. Als je niet van gember houdt laat je dit uit het recept.

Bereiden: was en snij de paksoi in de lengte. Snij de bosuitjes en rode peper klein (haal de zaadjes uit de peper!! 2 hot), schil een stukje gember en rasp dit. Meng soja-saus met een beetje sesam olie en wat rijstazijn. Doe hier het gemberrasp, de helft van de bosui en wat rode peper bij. Breng 1 pan water voor de noodles en 1 pan bouillon voor het stomen aan de kook, doe wat stukjes gember en bosui bij de bouillon voor de smaak.

Zet het mandje op het pannetje met bouillon en leg hier de paksoi in. Laat dit stomen. Doe ondertussen de boekweit noodles in de pan met kokend water en kook kort beetgaar (max. 10 min). Spoel de noodles IJSKOUD af. Doe de noodles in een kom, leg de gestoomde paksoi erop, giet hier de dressing overheen en maak af met wat sesamzaadjes.

Enjoy!


One Comment on “Lekker Stomen.. Paksoi met noodles

  1.  by  Inge

    Ik heb een stoomoven maar gebruik dat ding dus nooit. Stoomrecepten zijn hier dus welkom. Dit klinkt iig al lekker en paksoy heb ik zomers veel op de moestuin (als ik het zet natuurlijk 🙂 ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*