The Easy Peasy WAY: van moeten naar willen!

Lieve mama’s!

Ik moet jullie iets bekennen. Of eigenlijk, met jullie delen. Zoals de meeste van jullie die dit lezen vast gezien hebben, start volgende week mijn online programma. De Easy Peasy DINNER-10-DAAGSE. Ik heb jullie alleen iets heel belangrijks onvoldoende toegelicht!
ep-dinner-10-daagse-doe-je-mee

Ik ben vorige week druk in de weer geweest met het afmaken van de inhoud en toen het programma stond en zo voor me op de muur hing realiseerde ik me dat ik het in de aanloop en promotie niet goed heb verwoord. Of liever gezegd onvolledig heb verwoord en met een focus op de ‘gezonde, snelle en makkelijke avondmaaltijden’ en hoe je ook jouw kind (weer) aan de groenten krijgt.

claire_program-on-the-wallMaar dat is helemaal niet de essentie. Niet de essentie van het programma en ook niet de essentie van wat ik doe, waar de Easy Peasy boeken eigenlijk ook al over gingen én zeker niet de essentie van het pad waar ik me sinds vorig jaar (deels achter de schermen) op begeef en heel hard aan bouw om zichtbaar te gaan maken voor jullie.

En natuurlijk gaat mijn nieuwe programma OOK over gezonde voeding. Ik ga easy peasy recepten (lees: toegankelijk, snel én gezond) delen en ik ga je helpen hoe je je kinderen weer aan de groenten krijgt. Maar wat er VOORAL in zit, is dat waar ik écht bevlogen over ben, dat waar ik écht een verschil in wil maken en maak. Namelijk mijn visie op jezelf en je gezin voeden met aandacht en liefde. Hoe kinderen daarvan opbloeien, strijd minder wordt en eten (maar daarnaast nog zoveel meer) beter gaat. Hoe je die rituelen je huis weer in kunt halen. Want heel eerlijk, het maakt mij écht niet uit of je nu ’s avonds een broccoli of een setje sperziebonen voor je kinderen maakt.

fb_ad_dinner_recepten

 

Dat is ook belangrijk, maar daarin zit wat mij betreft de essentie van gezonde voeding namelijk helemaal niet. Het is geen: ‘als je dit weekmenu en dit recept en deze opzet volgt dan doe je het goed en dan gaat je kind weer eten of val jij 10 kg af of wordt iedereen gezond’ recept. Het zit hem niet in ‘als ik dit doe, dan dat’ of een ‘melk is slecht of juist goed voor je’ bewijs. Het zit hem veel meer in voelen en willen en ergens voor gaan staan en kiezen. Als ouder. Voor je kind.

fb_ad_dinner_tips

Dat verwoorden, daar de focus op leggen en er voor uitkomen dat dat is wat ik je met mijn programma ga brengen, kreeg ik op de één of andere manier niet gedaan. En dat had alles te maken met mijn eigen:

  • Onzekerheid: ik wil liever niet de ‘doe gewoon relaxed, so what als je kind een periode iedere dag tosti’s eet?’ mama’s voor het hoofd stoten met mijn ‘daar heb je weer zo’n perfecte moeder met haar gezonde en bewuste (op)voeding’ uitstraling.

  • Overtuiging: ik ga nu toch écht geld vragen voor dat wat ik mensen geef, leer, breng dus dan moet het wel iets zijn waar ze echt op zitten te wachten en dit is waarom mensen mij volgen: gezonde voeding mét boodschappenlijstje.

  • Perfectionisme: dat wat ik al een hele tijd voel als mijn missie en dat wat ik de wereld te brengen heb, kan ik pas gaan leven en uitdragen als het helemaal perfect staat mét bijbehorende fonkel nieuwe website, kloppend verhaal en bijpassende foto’s. (is trouwens wel bijna af hahahaha. Want, tja ik ben een perfectionist en proud to be ;-)).

  • Twijfel: hier zitten moeders toch niet op te wachten, die zijn druk en willen simpel en snel geholpen worden met makkelijke recepten en praktische tips hoe hun kroost wél aan de groenten gaat! Dus laat de psychologische en spirituele insteek over liefde en aandacht shanti shanti bull shit (dank Marloes my soulsister voor de inspiratie, i love you!) vooral achterwege!

Het probleem is alleen: ik bén geen online voedingsdeskundige of een foodblogger die niets liever doet dan recepten bedenken (of aanpassen) en delen. En dat wil ik ook helemaal niet zijn. Die zijn er gelukkig ook een heleboel en dat is maar goed ook! Alleen daarvoor moet je niet bij mij zijn. In ieder geval zijn die praktische tips en gezonde recepten niet de basis van waaruit ik werk. Das zeg maar meer de bonus. Het extraatje.

claire_aantafel_boys

Waarvoor je wél bij mij moet zijn én wat je bij mijn DINNER-10-DAAGSE vooral gaat krijgen naast die gezonde recepten en voedingsadviezen, ga ik donderdag 20 oktober delen in mijn webinar: THE EASY PEASY WAY: van moeten naar willen!

In dat webinar ga ik met je vertellen hoe ik het zie, hoe ik het thuis met mijn jongens doe en hoe ik denk dat ik ook jou kan helpen aan een heleboel inzichten. Ook over gezonde voeding ;-). Oh en ik ga je dan ook uitleggen waarom ik dit programma maar éénmalig ga lanceren en wat ik begin 2017 voor je in petto heb.

Maar goed, first things first, nog even concreet over het webinar van komende donderdag. Hierin ga ik je dus leren hoe je:

  • Met net wat meer aandacht en liefde je kinderen anders kunt laten eten.

  • Hoe bepaalde routines & rituelen voor je hele gezin kunnen gaan werken vooral rondom eten.

  • Waarom niet alleen WAT je eet maar vooral ook WAAROM en HOE je eet een sleutelrol spelen bij het eetpatroon en –gedrag van jezelf en je kinderen! Van moeten naar willen.

Spreekt dit bovenstaande je aan? Kom dan vooral even luisteren. Je kunt je HIER aanmelden!

Namaste (haha geintje),

Liefs Claire!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*