Meer thee, een goed idee?

tea a good ideaSinds we weten dat het drinken van sloten koffie per dag nou niet echt bevorderlijk is voor onze gezondheid (vooral de latte’s & frappe’s niet), zijn we massaal aan de thee. Toch? Ja. massaal. Het assortiment in de (natuur)winkel is dan ook enorm gegroeid de afgelopen jaren. Met de meest uiteenlopende soorten. Van zwarte, groene, witte en rooibos thee tot smaakjes thee, kruidenthee en zelfs losse theesoorten. Dat niet alle thee is wat het lijkt te zijn liet het gevalletje Lipton zien en wie even op de verpakking van thee met een smaakje kijkt ontdekt vaak in de ingredientenlijst het dubieuze woord: ‘aroma’. Maar er is meer. Want ook al laat je je favoriete en welverdiende bakkie koffie staan voor een kop thee, ook in thee zit cafeïne. Hoeveel hangt af van de soort en de sterkte. Gemiddeld bevat zwarte thee 40 milligram per kopje, groene thee de helft. Met koffie zit je toch al snel op 85 mg per kop. Toch leuk om te weten, zeker als je gevoelig bent voor cafeïne (of zwanger).

Kruidenthee voor iedereen

Kortom, ga je voor thee, neem dan even de tijd om een natuurlijke & goede variant te kiezen. Cafeine is zeker niet de enige factor. Sommige theesoorten hebben ondanks de cafeïne andere benefits waarmee ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan je gezondheid. Toch zijn wij kruidenthee lovers en als je juist minder koffie wilt drinken kunnen we het je van harte aanbevelen. 

pukkaOfficieel is kruidenthee helemaal geen thee, want niet gemaakt van de blaadjes van een theeplant, maar gemaakt van gedroogde planten, kruiden en/of specerijen. Kruidenthee bevat geen cafeïne en is daarmee ook heel geschikt voor kinderen. In Easy Peasy staan we daar uitgebreid bij stil. Natuurlijk is het fijn als je kinderen gewoon water drinken, maar we weten allemaal dat dat niet altijd eenvoudig is (in een wereld vol sappen en ander spannend aanbod) en dan is het de moeite waard om ze al vroeg kruidenthee te leren drinken.

In onze Limited Edition Easy Peasy box wilden we dan ook persé een kruidenthee toevoegen. Pukka wilde heel graag een bijdrage leveren (THANK YOU!!) en wij kozen voor een toegankelijke en zachte smaak zodat ook de allerkleinsten ervan kunnen genieten, het werd de Pukka Chamomile & Vanilla. Lekker voor jou én je kindje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*