Tupperdare!

We zeiden het al even, voor ons staat 2015 in het teken van ‘gewoon gezond eten’. Los van alle hypes en trends: common sense was altijd al ons motto. En dat gewone gezonde eten is makkelijker dan je denkt, echt. Om er voor te zorgen dat je goede voornemen niet alleen een voornemen blijft, is het slim om wat voorbereidingen te treffen. Je eigen gezonde ontbijt/lunch of tussendoortje meenemen bijvoorbeeld. Ook in februari gaan we daarom nog even door met de tips en een paar recepten om ervoor te zorgen dat ook jij besmet wordt met het #tupperdare virus!

gewoon gezond tupperdare

Tupperdare

Laat je niet verrassen door lastige situaties. Dat jouw bedrijfskantine bijvoorbeeld geen goede lunches heeft, weet je al voordat je de deur uit stapt ‘s ochtends. Je kunt daar goed zelf op inspelen door iets mee te nemen en zo niet weer te eindigen met een kleffe boterham of kant-en-klare veel te zoute roomsoep. Laat je niet weerhouden doordat je meegebrachte bakjes vragen oproepen of het gedoe is. Je moet misschien even een drempel over voordat je zonder met je ogen te knipperen je eigen meegebrachte lunch gaat opeten onder het toeziend oog van je collega’s, maar het is het meer dan waard. TupperDARE dus! Zelfgebakken brood is een fijne meeneemlunch, maar ook salades met peulvruchten of volwaardige granen zijn een hele goede optie wat ons betreft.

To go salade in 4 stappen

salade tupperdareSalades hebben het imago dat ze onhandig zijn om mee te nemen. Dat valt echt hartstikke mee. Als je de juiste ingrediënten kiest en je ze een beetje handig verpakt, kost het je niet veel tijd qua voorbereiding en is een salade prima mee te nemen. Zo maken wij een salade to go:

  1. Kies een basis. Peulvruchten als linzen of kikkererwten (zelf even gekookt de avond van te voren zijn de het aller lekkerste maar uit een pot is ook prima, wel eerst even goed afspoelen) zijn ideaal als snelle saladebasis. Quinoa, bulgur of andere granen doet het ook altijd goed, moet je het alleen de avond ervoor even koken.
  2. Dress it. Breng de basis op smaak met en beetje olie, citroensap of azijn en zout en peper.
  3. Kies je toppings. Dat kan van alles zijn, daarom zijn salades ook altijd perfect voor restverwerking. Rauwe, geroosterde of gekookte groenten, een beetje kip, gestoomde makreel, een schep hüttenkäse, geitenkaas, een halve avocado: de mogelijkheden zijn eindeloos.
  4. Maak af met wat verse kruiden, kiemen en/of wat zaden en pitten.

Begin bij het verpakken altijd met het zwaarste onderdeel en bouw vanaf daar op. Granen of peulvruchten dus onderaan, en toppen met het meest kwetsbare (verse kruiden, rucola of ander groen). Voor je gaat eten hussel je alles even door elkaar en heb je een perfecte voedzame lunch.

Tussendoor

biteswelove_newsbriefLukt het echt niet om je lunch zelf mee te nemen? Zorg dan dat in ieder geval je tussendoortjes verantwoord zijn. Neem bijvoorbeeld wat (gedroogd) fruit mee, in reepjes gesneden rauwe groenten of ongebrande noten en zaden. We schreven al eerder over BitesWeLove. Met een abonnement op BitesWeLove krijg je iedere week een box door je brievenbus met daarin vier tussendoortjes, voor €4,95. Je kiest voor een profiel (Pure, Power of Pleasure) en zij zorgen dat je de bites krijgt die bij je passen.

Lijkt dat je wel wat? Met de code BWLBLUEBELLE11 krijg je de eerste box van je abonnement gratis! 

Drankjes on the go

Natuurlijk zijn ook drankjes onderdeel van het Tupperdare-principe. Wij hebben áltijd water in onze tas. En dan natuurlijk niet in plastic wegwerp flesjes, maar in een Dopper of andere (glazen: ook heel hip) variant. Niet alleen veel duurzamer, maar uiteindelijk ook goedkoper én natuurlijk een stuk stijlvoller.

Wil je je kinderen een smoothie meegeven naar school of op reis? Wij ontdekten een tijdje geleden Squiz: pakjes die je zelf kunt vullen met een smoothie of sapje en vervolgens na het afwassen weer kunt hergebruiken. Ze zien er heel leuk uit, en kunnen gewoon in de vaatwasser. Wij vinden het een uitkomst. Wil jij kans maken op een pakketje van deze handige uitvinding? Hou dan onze Facebookpagina dit weekend in de gaten!

Enjoy en…tupperdare!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*