Leeg bordje..

Nog 1 dag en we proosten op een nieuw jaar: 2011. Nu nog als een maagdelijk wit blad, een leeg bordje. Aan jou de keus waarmee je het gaat beschrijven & wat je opschept.

Goede voornemens zijn een beetje uit de mode…steeds vaker hoor of lees je: ‘goede voornemens? daar doe ik niet aan!’ En waarom zouden we ook? vaak houden we het ‘niet roken, lijnen, sporten, etc.’ maximaal 3 maanden vol en das voor de meesten nog optimistisch!

Ik vind dat niet zo gek. Het woord VOORNEMEN zegt het al. Je neemt je iets voor te gaan doen. En daar blijft het bij. Je gaat het niet DOEN, nee….hoho het is maar een voornemen!

In mijn ogen zijn daar twee oorzaken voor: of de lat ligt te hoog (want als je nu bij gebrek aan tijd niet vaak in de sportschool te vinden bent hoe groot schat je dan de kans dat je vanaf 1 januari 3 x per week op die loopband staat? juist..) of het is iets wat je niet echt wilt, voelt of voor je ziet.

In beide gevallen kan het leuk zijn EN goed werken om geen keiharde targets op te stellen – lees voor 1 maart min 8 kilo – maar in de vorm van een moodboard of foodboard te visualiseren hoe 2011 er voor jouw uit ziet: in kleur, in beeld, in woord, qua sfeer…Op die manier ga je aan de slag met je ‘rechter hersenhelft’ en veranker je dat wat je wilt bereiken diep van binnen. Het is dan geen voornemen meer, het is er al: je kunt het zien, voelen en bijna aanraken.

Ik weet wel hoe die van mij er uit ziet! ben benieuwd naar die van jullie…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*