Maak een ‘foodboard’!

Visualiseren is een super krachtig middel bij het bereiken van je doel. Het helpt je voor je te zien en te voelen wat je wilt bereiken. Je kunt het bijna ruiken, voelen, pakken. Tijdens de foodcoaching sessies die we bij Bluebelle in het verleden vaak gaven, lieten we vaak een ‘foodboard’ maken. 

foodboard

 

Wat wil je bereiken? Hoe ziet dat eruit? Welk gevoel heeft het? Welke kleur? welke sfeer? Door het te visualiseren wordt het tastbaar en bereikbaar. Het is een geheugensteuntje in tijden waarin het afvallen, beter eten, gezonder leven allemaal even niet lukt. Dit is wat je wilt, hoe je wilt zijn, hoe je je wilt voelen, hoe je om wilt gaan met eten.

Maak eens zo’n foodboard, neem er de tijd voor. Het verzamelen, zoeken en combineren van plaatjes is niet alleen leuk en rustgevend, het werkt vaak ook al heel verhelderend en zet positieve dingen in gang. 

Pinterest is natuurlijk een ultieme bron! maar als het even kan, werk dan ook met echte bladen en/of dingen die je kunt uitprinten en opplakken. Zet of hang het foodboard op een plek waar je het zo nu en dan ziet. Een herinnering voor jezelf hoe je bent of wilt zijn. 

Heb je behoefte aan meer coaching en begeleiding op het gebied van voeding en ‘lekker in je vel’ zitten? Dat kan ook. Stuur ons dan een mailtje om te informeren naar de mogelijkheden voor een foodcoaching sessie of traject. 

Goodluck!

 


One Comment on “Maak een ‘foodboard’!

  1. Pingback: Leeg bordje.. « Bluebelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*