poteetoe potaatoe

Met een aardappel als bijgerecht is op zijn tijd niets mis. Mits je de juiste aardappels kiest en ze zo natuurlijk mogelijk bereid. Aardappels hebben erg weinig nodig en het is zonde om er een zetmeel-bom van te maken.

Hieronder een recept om op een super makkelijke manier heerlijke aardappels te maken. Kies geen kruimige aardappel maar vaste en kijk of je een keuze hebt qua kwaliteit. Ik gebruikte een biologische rode aardappel.

Nodig: aardappelen (3 tot 4 per persoon), extra vierge olijfolie, grof (Himalaya) zeezout.

Bereiden: schil de aardappelen (sommige vaak nieuwe aardappelen met een lichte (gele) schil kun je gebruiken zonder ze eerst te schillen), snij ze in grove stukken, kook ze heel even (2 a 3 minuten), giet af en laat ze even afkoelen, verhit de olie (let op: niet teveel!!), bak de aardappelen inclusief wat grof zeezout totdat ze een mooi goudbruin korstje hebben.

Denk een de plate rule & Enjoy!

One Comment on “poteetoe potaatoe

  1. Pingback: keep it simple! « Bluebelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*