Appel beignets van tante Jeanne

Sinds ik klein ben vier ik Oud & Nieuw normaal gesproken met mijn hele Brabantse familie in Zwitserland. Daar is het inmiddels een traditie dat mijn tante, bij gebrek aan Nederlandse oliebollen, zelfgemaakte appel beignets maakt. Puur natuur, vers & met heel veel liefde gebakken in natuurlijke olie en daarom Bluebelle proof!!

 

photo: apple beignets from korean kitchen

photo: apple beignets from korean kitchen

Dit jaar kan ik er helaas niet bij zijn…mijn tante was zo lief om me haar recept te sturen en dat kan ik jullie natuurlijk niet onthouden! Want don’t forget: niets mis met een beetje genieten, maar doe het dan wel zo optimaal, lekker, puur en goed mogelijk. Geen supermarkt meelballen dus, gewoon ff zelf aan de slag: worth the effort!

Appel Beignets:

Nodig: 8 appels (grote, stevige), 50 gram kokosbloesem suiker, 1 eetlepel honing,  1 theelepel kaneel, flink wat plantaardige olie om in te ‘frituren’*, 250 gram zelfrijzend bio bakmeel, mespunt zout, 2 eieren losgeroerd, 1 dl biologische melk, 1,5 dl bier, klein beetje poedersuiker.

Bereiden:  boor de appels & schil ze. Snijd ze in dikke plakken. Schep de suiker / honing en kaneel door elkaar en bestrooi de appelplakken ermee. Verhit de olie in een hoge pan tot de damp er net afkomt. *Het is wat lastig inschatten hoeveel olie je nodig hebt aangezien dat afhankelijk is van je pan. Zorg dat de laag olie hoog genoeg is om de beignets helemaal in onder te dompelen. Zeef het bakmeel en zout in een kom. Maak een kuiltje in het bakmeel en schenk er de eieren en melk in. Roer vanuit het midden tot een klontvrij beslag. Roer daarna het bier er beetje voor beetje door. Haal de plakken appel een voor een door het beslag. Bak ze in de olie goudbruin in 4 tot 5 min. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Dien ze koud of warm op en strooi er poedersuiker (door een zeefje) over.

tip: knoop tijdens t bakken een theedoek over je haren want dat ruik je de hele avond!

Enjoy & A HAPPY AND HEALTHY NEW YEAR!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*