Banaan!

Vaak krijg ik als reactie op mijn smoothie ontbijt-tips: ‘ja maar van banaan word je toch dik?’. Ben jij ook iemand die nooit meer een banaan heeft aangeraakt om die reden? Hieronder een pleidooi voor de banaan en uitleg waarom dit fruitje goed en gezond voor je is!

Om te beginnen bestaat een banaan voor 75% uit water. Juist ja: WATER. Verder zit er veel zetmeel in een banaan, waardoor mensen zijn gaan denken dat je er dik van wordt. Zoals ze dat ook denken van de aardappel. Onzin want je lijf weet heus raad met een beetje zetmeel. Tijdens het rijpen wordt het zetmeel omgezet in suikers waardoor een banaan hoe zachter, hoe zoeter smaakt.

Maar de belangrijkste reden waarom bananen gezond voor je zijn is het feit dat ze vol zitten met vitamines, mineralen en antioxidanten. Vooral vitamine B6 wat goed is voor je stofwisseling, hormoonhuishouding, je huid en tegen vermoeidheid.

Kortom, een banaantje op zijn tijd kan echt geen kwaad! Maak er bijvoorbeeld een lekkere smoothie van als ontbijt. En mag je geen zuivel? maar heb je wel zin in een lekker ijsje? dan bieden bananen ook uitkomst!

Bananen Pistache ijs:

Nodig: 4 a 5 bananen, pistache noten, gedroogde vijgen of dadels, natuurlijke zoetstof als ahorn siroop, agave nectar, stevia of honing.

Bereiden: schil de bananen, breek ze in stukken en vries ze in. Haal de bevroren banaan de volgende dag uit de vriezer, doe ze in een blender met wat pistache noten, de vijgen of dadels en de zoetstof: blenden tot het een gladde massa is. Et voila: IJS.

Je kunt hier natuurlijk ook andere ingredi├źnten doorheen doen zoals: noten, cacaonibs, etc.

Enjoy!

3 Comments on “Banaan!

  1.  by  marike

    Ik heb net een heerlijk smoothie gemaakt voor 3 personen van bakje verse aardbeien,2 bevroren bananen( voordien in 3 stukken in zakjes gedaan)3 uitgeperste sinaasappels, halve geperste citroen, 1 soeplepel honing en een glas sjoja melk en dat in de blender.Heerlijk en super super lekker en veel gezonder dan een milkshake!!

  2. Pingback: blueberry sunday « Bluebelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*