Bataat a la Bluebelle

Ik ben een groot fan van de zoete aardappel. De heerlijke zoet romige smaak leent zich voor talloze bereidingen: van salade tot soep, vegetarisch of met vis, koud of warm…wat jij wilt.

Kids zijn er trouwens ook fan van, vooral vanwege de zoete en zachte smaak. Dat is mooi meegenomen aangezien de zoete aardappel vol met vitamine, vezels en goede koolhydraten zit.

Mijn favoriete bereiding is altijd warm. Niets is namelijk zo ‘comforting’ als warme zoete aardappel met bijvoorbeeld geitenkaas, chili, honing en pecannoten uit de oven. En ja, dat is best een calorierijk gebeuren…maar nogmaals calorieën tellen is zoooo passé en net zoals bij de gewone aardappel word je daar echt niet dik van. Zolang je het puur bereid, in de juiste portiegrootte eet en de rest van je maaltijden op die dag wat lichter houdt is er helemaal niets aan de hand.

Ook maken? hieronder het recept!

Zoete aardappel met geitenkaas, chili, honing en pecannoten.

Nodig (4 personen): 2 grote zoete aardappelen, stukje zachte geitenkaas (liefst met vegetarisch stremsel), gedroogd mini chilipepertje, pecannoten, groene salade, tomaatjes, extra vierge olijfolie, balsamico, zout, peper, water, honing. Optioneel: knoflook, salie, avocado, groene mini asperges.

Bereiden: verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Doe de stukken in een ovenschaal en sprenkel hier wat olijfolie overheen. Voeg nog een klein beetje water toe zodat de aardappel niet uit gaat drogen. Je kunt hier ook (zoutloze) bouillon voor nemen. Voeg 1 of 2 kleine gedroogde chilipepertjes toe. Je kunt er ook nog wat knoflook en kruiden (zoals bijvoorbeeld salie) aan toevoegen voor extra smaak. Doe de schaal een half uurtje in de oven.

In de tussentijd maak je een salade. Neem wat je lekker vindt. Mijn variant: salade met avocado, tomaatjes, groene asperges en een dressing van: olijf olie, balsamico en een klein beetje peper, zout en mosterd.

Als de aardappelen zo’n 15 a 20 minuutjes in de oven staan, verdeel je er de zachte geitenkaas over en strooi je er wat pecannoten op. Dit gaat nog zo’n 10 a 15 minuutjes terug de oven in totdat de aardappelen en kaas lekker warm en zacht zijn.

Verdeel de salade over de borden, haal de zoete aardappel uit de oven en doe hetzelfde. Schenk nog een heel klein beetje honing over de geitenkaas en…

Enjoy!

2 Comments on “Bataat a la Bluebelle

  1.  by  Gees

    Helemaal mee eens: #super voor kids #calorieen tellen passe. En, jou jongens al de zoete aardappel babyhapjes laten proeven?
    Gr.Gees.
    NB: nog geen babycooking verslag gezien, druk druk zeker?

    •  by  Claire

      Nog niet, ze liggen nog in de vriezer te wachten tot de mannen 6 maanden zijn. De salie uit jouw recept is trouwens super lekker bij de zoete aardappel! Babycooking verslag is in de maak. Zit te wachten tot mijn mannetjes zover zijn dan kan ik het combineren met real life experience ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*