Bietjessalade a la Bluebelle

Deze bietjessalade met geitenkaas en appel is een van mijn favoriete super snelle lunchgerechten. Het is in 10 minuten klaar en stilt gegarandeerd je (zoete) trek voor een paar uurtjes zodat je er weer even tegenaan kunt.

Nodig: geschilde en gekookte biologische bietjes (verkrijgbaar bij de betere supermarkt of natuurwinkel), gemengde bladsla (het liefst met veldsla), zachte geitenkaas, 1/2 appel (beetje zuur), extra vierge olijfolie, balsamico azijn, mosterd, honing, beetje zout en peper. Optioneel: (wal)noten, zaden of pitjes. Je kunt natuurlijk ook zelf de bietjes schillen en koken maar dat vergt wat meer voorbereiding.

Bereiden: maak een dressing van olijfolie, balsamico, beetje mosterd, beetje honing, zout & peper. (ik maak altijd een grote hoeveelheid dressing die ik in de koelkast bewaar. Dit scheelt me nog meer tijd om tijdens de lunch een super snelle gezonde salade op tafel te toveren!). Snij de bietjes en een halve appel in kleine blokjes en ‘brokkel’/snij de zachte geitenkaas. Doe de salade in een kom en voeg hier de bietjes, appel, geitenkaas en eventueel de noten/zaden aan toe. Meng het geheel samen met wat van de dressing.

Hoeveel je maakt is afhankelijk van met hoeveel personen je gaat lunchen. Voor 1 persoon volstaat 1 bietje, 1/2 appel en een klein stukje geitenkaas. Je kunt hier uiteraard nog een stukje brood bij nemen maar probeer het ook eens zonder, je zult zien dat de salade zorgt voor een prima verzadiging.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*