bluebelle bladerdeeg toetje

Het is weer vrijdag en zoals mijn trouwe fans & followers weten staat de #dailyfoodtip op vrijdag altijd in het teken van de twintig procent uit de 80% – 20% regel. Met andere woorden: treat yourself, zonder schuldgevoel! Maar doe het dan wel goed.

Dit bladerdeeg taartje is zo gepiept en doet het goed bij de thee of als toetje! Het bladerdeeg levert dan misschien relatief veel kcal, je kunt de vulling zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt en het bevat iig veel minder suiker, boter en bloem dan een appeltaartje.

Bluebelle Bladerdeeg Toetje:

Nodig: bladerdeeg naar keuze: ik gebruik altijd de bio volkoren variant van de natuurwinkel maar dat hoeft niet. Er is ook glutenvrij bladerdeeg! appels, rozijntjes, amandelen (ongezout & ongebrand), frambozen, kaneelpoeder, agave nectar, raw cacaonibs.

Bereiden: leg de bladerdeeg vellen op een bakplaat zodat ze alvast ontdooien. Schil en snij de appels in kleine blokjes. Hak de amandelen fijn. Mix de appelstukjes met de noten, nibs, frambozen en rozijntjes in een kom en doe daar een beetje agave nectar (of een andere natuurlijke zoetstof: GEEN synthetische zoetstof zoals canderel..) & kaneel doorheen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een beetje suiker gebruiken, maar niet teveel!

Leg een beetje vulling in het midden van het bladerdeeg vierkantje en vouw de puntjes naar het midden als een pakketje. Je kunt er wat eigeel opsmeren voor een goudbruin kleurtje maar dat doe ik nooit. 15 min. in de oven en klaar!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*