Bluebelle bladerdeeg envelopjes

Top tip voor een snel & gezond hapje: bluebelle envelopjes. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat je standaard een pakje bio volkoren bladerdeeg in je vriezer hebt liggen (spelt of glutenvrije variant mag ook). Verkrijgbaar bij de natuurwinkel en betere supermarkten en das dus niet hetzelfde als de witte roomboter variant hè?!

Verder kun je ze in principe vullen met alle gezonde leftovers die je in huis hebt: groenten, vis, noten, geitenkaas, kruiden. Bedenk wat je een lekkere combi lijkt en probeer het uit. Het recept voor envelopjes op de foto, lees je hieronder: semi vega!

Bluebelle mozzarella tomaten envelopjes:

Nodig: plakjes biologisch volkoren bladerdeeg, tomaatjes (gele & rode), mozzarella, basilicum, snufje peper & zout, scheutje extra vierge olijfolie.

Bereiden: leg de plakjes bladerdeeg op bakpapier om alvast te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaatjes en snij in kleine blokjes. Snij of scheur de mozzarella in kleinere stukjes (niet teveel per pakketje!), mix de tomaatjes met de mozzarella, wat basilicum blaadjes en peper & zout. Vul de bladerdeeg velletjes in het midden en vouw ze dicht. Doe de envelopjes ongeveer een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180 graden. Serveer met een frisse groene salade.

Bluebelle mozzarella gehakt tomaten envelopjes:

Nodig: plakjes biologisch volkoren bladerdeeg, biologisch rundergehakt, tomaatjes (gele & rode), mozzarella, basilicum, snufje peper & zout, scheutje extra vierge olijfolie.

Bereiden: leg de plakjes bladerdeeg op bakpapier om alvast te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt gaar en breng het op smaak met wat kruiden (peper, zout, eventueel wat uitjes). Was de tomaatjes en snij in kleine blokjes. Snij of scheur de mozzarella in kleinere stukjes (niet teveel per pakketje!), mix de tomaatjes met de mozzarella, wat basilicum blaadjes en peper & zout. Vul de bladerdeeg velletjes in het midden met gehakt en het tomaten/mozzarella mengsel. Vouw ze dicht. Doe de envelopjes ongeveer een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180 graden. Serveer met een frisse groene salade.

Bluebelle feta spinazie envelopjes:

Nodig: plakjes biologisch volkoren bladerdeeg, (wilde) bladspinazie, biologische feta (zonder olie & teveel zout!), pijnboompitjes, snufje peper & zout, scheutje extra vierge olijfolie.

Bereiden: leg de plakjes bladerdeeg op bakpapier om alvast te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de pijnboompitjes alvast bruin in een pan. Wok de spinazie kort in een beetje olijfolie. Voeg hier eventueel wat knoflook aan toe (hoeft niet!) en breng het op smaak met wat kruiden (peper, zout, eventueel wat uitjes). Snij de feta in kleinere stukjes (niet teveel per pakketje!). Mix de spinazie met de feta en pitjes en vul de bladerdeeg velletjes in het midden met het mengsel. Vouw ze dicht. Doe de envelopjes ongeveer een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180 graden. Serveer met een frisse groene salade.

Enjoy!

2 Comments on “Bluebelle bladerdeeg envelopjes

  1.  by  Susanne

    Wow, Claire, ik wist niet dat dat bestond: volkoren bladerdeeg. Geef je nog een tip waar je die kunt kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*