‘Blote billetjes in ’t gras’ met quinoa a la Bluebelle

blote billetjes in t gras XSDeze maaltijd kan weer mee in de categorie #greenup en bevat een combinatie van natuurlijke eiwitten (in de vorm van Quinoa) met heel veel vitaminen, mineralen & vezels (in de vorm van lots of greens!). Vlees, vis of gevogelte is dus niet persé nodig maar mocht je daar toch behoefte aan hebben, is dit gerecht lekker met een KLEIN stukje biologische kip of makreel.

Nodig: een flinke portie groene groenten: broccoli, spinazie, courgette, komkommer. Quinoa (of volkoren couscous mocht je geen quinoa in huis hebben. Quinoa is wel belangrijk voor de eiwitten in dit gerecht), edamame boontjes (verkrijgbaar bij de betere supermarkt of Toko), kruiden: koriander & bosui. Zachte geitenkaas, extra vierge olijfolie, beetje citroen, beetje peper & zout.

Bereiden: was alle groenten en snij de broccoli, courgette en komkommer in kleinere stukjes. Stoom de broccoli & courgette kort (blancheren kan ook). Wok de spinazie. Laat de spinazie uitlekken en voeg bij de helft van de broccoli & courgette. Pureer dit tot een grove saus. Stoom (of kook héél kort) ook de edamame boontjes met een klein beetje zout en spoel koud af. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze. Dop de edamame boontjes.

Meng de groene saus door de quinoa, voeg de rest van de broccoli & courgette in stukjes toe. Voeg ook de komkommer, geitenkaas en de kruiden toe. Maak een dressing van wat olijfolie, citroensap, zout & peper en giet dit eroverheen. Voeg als laatste de groene edamame boontjes toe.

ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*