Bluebelle Baby’s: green up!

Het voornemen was om ook in 2012 door te gaan met de “woensdag; bluebelle-baby-dag”. Tips, recepten & advies voor de allerkleinsten. Speciaal voor ouders van baby’s & peuters, omdat je met gezond eten niet vroeg genoeg kunt beginnen! Helaas kwam er al in januari de klad in. Hoog tijd dus voor een nieuwe tip. Met deze keer, hoe kan het ook anders: green up your baby!

Bluebelle proof babies hebben geen moeite met groen. Gewoon omdat ze al vroeg alle smaken hebben leren kennen en eten. En dus groeien ze uit tot groene peuters en kleuters. Tuurlijk misschien met een paar recalcitrante ‘twee is nee’ maandjes waarbij er niets naar binnen gaat, maar dat heeft niet zoveel met het eten te maken en alles met de te voeren machtsstrijd. Dat gaat wel weer over. Belangrijk is dat kinderen op een zo jong mogelijke leeftijd veel pure smaken leren kennen en eten om met die basis de wereld van de ongezonde verleidingen in te gaan.

Tot zover de Bluebelle waarheid. Back to reality. In de praktijk is het – als je dagelijkse werk niet dat van een food coach is – niet altijd even makkelijk om je kroost groen en gezond te laten eten. Het kost tijd, aandacht en voorbereiding. Dat gaat niet altijd samen met ’n druk bestaan. Resultaat? Weigerende, uitspugende mondjes met opgetrokken neusjes en lange tanden. Dit recept kan je helpen om ongemerkt en ongezien toch een behoorlijke portie groen naar binnen te werken bij je weigerende dreumes, peuter of kleuter. IMG_3629

Volkoren macaroni met groene tonijn tomaten saus.

Nodig: volkoren macaroni, courgette, bladspinazie, groene asperge, verse basilicum, goede olijf olie, biologische tomatensaus (of zelfgemaakte tomatensaus), MSC tonijn op water uit blik. Mocht je geen tonijn willen eten vanwege zijn uitstervende soort kun je ook kiezen voor biologische kip of (rode) linzen voor de vegetarische variant.

Bereiden: was de courgette en asperges. Snij de courgette in kleine blokjes en zet ze in een schaaltje klaar. Zet twee pannen water op en breng aan de kook. Doe de volkoren macaroni in de ene pan en de groene asperges in de andere pan. Verwarm ondertussen wat olijf olie in een wok en doe daar de courgette blokjes bij.

Bak de courgette gaar en zacht. Zet even weg, spoel de asperges af en doe de spinazie in de wok waar de courgette uit kwam. Wok de spinazie tot deze geslonken is. Indien de macaroni al gaar is, giet je deze ondertussen af en zet nog even weg met de deksel op de pan zodat het warm blijft.

Doe de courgette, spinazie en asperges met een flinke portie basilicum in een magimix achtig apparaat en pureer fijn. Doe daarna nog wat olijfolie in een pan om de tomatensaus met de tonijn te verwarmen. Roer vervolgens de green up mix door de tomatensaus en/of serveer zoals op de foto.

Let op met spinazie: niet meer dan 2 x per week voor kindjes. Je kunt variƫren met andere groene groenten (doperwtjes, broccoli, kool, etc.).

ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*