Bluebelletjes

Geïnspireerd door het fantastische ecofabulous bakboek van Lisette ben ik vanmiddag aan de slag gegaan met mijn eigen variatie op een van de overheerlijke zoete recepten. Want wie zegt dat je niet verantwoord kunt snoepen?

Deze bluebelle kokos-balletjes zijn niet alleen NIET NORMAAL zo lekker, ze zijn ook super simpel te maken, gezond en ware energie bommetjes. Top voor een ‘het-is-vier-uur-suiker-dip-momentje’ dus.

Je ziet dit soort balletjes vaak  in de Raw-food keuken en in ‘Lisette in Luilekkerland’ staat een variatie van Jacomien (pagina 77). Overigens staat het boek vol met super lekkere verantwoorde vegan bakvariaties. Een aanrader dus, alleen al omdat de vormgeving en de foto’s je doen watertanden!

Aangezien ik een chocolade fan ben, heb ik er nog een Bluebelle touch aan gegeven. Ook maken? De enige moeite die het kost, is het kopen van de ingrediënten. Want heb je die eenmaal in huis dan zijn de snoepjes binnen 5 minuten gemaakt. Ook leuk voor bij de koffie of om in een mooi doosje cadeau te doen als je ergens gaat eten. Weet je meteen zeker dat je een bluebelle-proof nagerecht krijgt…

Nodig: 4 grote dadels, handje cranberry’s, handje rozijnen, 1 eetlepel lijnzaad, handje gemengde noten (ongebrand en ongezout: ik koos voor cashew-, para-,pecan-,hazelnoten en amandelen), kokossnippers, kokosolie, raw-cacao-poeder, raw-cacao-nibs.

Bereiden: haal de pit uit de grote dadels en snij ze in stukjes. Doe de dadels, cranberries, rozijntjes, lijnzaad, raw cacao nibs en noten in een keukenmachine / mixer en maal het totdat het plakkerig is. Smelt 2 eetlepels kokosolie in een pannetje. Neem het van het vuur en voeg hier 2 eetlepels Raw cacao poeder aan toe. Giet dit mengseltje door het plakkerige notenmengsel en mix het nog even. Maak kleine balletjes van het mengsel, rol ze door de kokos en klaar zijn je snoepjes.

Enjoy!

ps. de raw cacao nibs en poeder koop je bij een natuurwinkel of rawfood winkel.

2 Comments on “Bluebelletjes

  1.  by  Marin

    Ik heb ze laatst gemaakt met dadels,noten en kokos. Maar met raw cacao nibs klinkt het ook heel lekker! Gedroogde vijgen zijn er ook lekker in 🙂

  2. Pingback: 5 gezonde snoepalternatieven voor je kleine man of vrouw! - Famme.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*