Geitenkaas & Bonensalade

“Oke, en dan heb je standaard van die bio blikken bonen (witte, rode, kidney, black, mix) in je voorraadkast. En dan? Want ik kom niet veel verder dan jouw linzensalade”. Deze vraag stelde een Bluebelle fan me laatst via facebook.

goatcheese bean salad xsIk ga er soms iets teveel vanuit dat iedereen daar zelf wel wat creatieve inspiratie op loslaat. Maar ik weet het: geen tijd. te druk. geen idee. geen zin. En dus hierbij weer een makkelijk, gezond en voedzaam (lunch)recept.

Makkelijk omdat het binnen 10 minuten klaar is, gezond & voedzaam omdat het de juiste combinatie is van dat waar je lichaam behoefte aan heeft qua gezonde eiwitten, goede vetten, voldoende vezels, vitaminen en mineralen. Als je namelijk minder koolhydraten in de vorm van brood, couscous, pasta, rijst wilt eten (en dat is aan te raden) dan moet je er wel voor zorgen dat je een vullende lunch of ‘licht’ diner bereid. Een gerecht dat uit meer bestaat dan alleen salade én bestaat uit de juiste ingrediënten.

Nodig: groene salade, oesterzwammen en/of shii-take, avocado, zachte geitenkaas, bleekselderij, bio blik bonen (in dit voorbeeld witte ‘boter’ bonen), extra vierge olijfolie (goede kwaliteit, liefst uit een donkere fles), sesamolie, balsamico azijn, beetje mosterd, zout & peper. optioneel: groene groenten als asperges, broccoli, courgette, sugarsnaps.

Bereiden: Als je groene groenten gebruikt kun je ze na het wassen even kort blancheren en/of stomen. Zorg ervoor dat ze knapperig blijven. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg twee stukjes geitenkaas op een stukje folie en doe ze in de oven. Gril ze kort tijdens de laatste minuut. Schil de avocado, ontdoe van de pit, snij in blokjes. Maak de paddestoelen schoon en wok ze kort in wat sesamolie. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, beetje mosterd, beetje zout & peper. Voeg alle ingredienten bij elkaar, maak op smaak met de dressing en leg er tenslotte de verwarmde stukjes geitenkaas op.

ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*