Boterraapjes met vissss

Gezond eten hangt nauw samen met variĆ«ren. Nieuwe dingen proberen, smaak ontwikkelen (ook bij je kids), zorgen dat je van alles voldoende binnenkrijgt en voorkomen dat je ergens genoeg van krijgt. ’n tijdje was het ‘hot’: vergeten groenten. Nu ligt steeds vaker standaard in het schap. bijvoorbeeld: boterraapjes.

boterraapjesMaar wat maak je ermee? Ik combineerde het met pastinaak & tomaatjes uit de oven gecombineerd met vers gegrilde vis gekregen rechtstreeks Urker visafslag. Verser kan je ’t niet krijgen. Pastinaak heeft een zachte romige smaak en wordt daarom ook door veel kinderen goed ontvangen. Lekker ter vervanging van bijvoorbeeld aardappel. Je kunt het overigens ook pureren.

Boterraapjes, pastinaak & tomaat uit de oven met gegrilde vis. Nodig: boterraapjes (stuk of 5/6), pastinaak (2 stuks), trostomaatjes (2 stengels), wit vis, goede olijfolie, citroen, zout & peper. Optioneel: verse kruiden om de groenten verder op smaak te brengen zoals rozemarijn en tijm.

Bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden. Was de boterraapjes en de tomaatjes. Laat de tomaten aan de steel. De boterraapjes en pastinaak kun je schillen met een dunschiller maar dat hoeft niet. De schil heeft echter wel een vrij specifieke smaak. Snij het in grove stukken.

Doe de pastinaak en boterraapjes in een ovenschaal en leg daar de tomaatjes bovenop. Besprenkel het royaal met olijfolie en breng op smaak met wat (zee)zout en de kruiden. Zet het in de oven voor ongeveer 35 a 45 minuten zodat het goed gaar en zacht is. Eventueel op het einde nog even onder de gril.

Verwarm een grilpan. Wrijf de vis in met wat olie, zout & peper. Als de grilpan goed heet is, gril je de vis. Besprenkel de vis met wat citroensap.

ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*