chicken soup cure!

chickensoupVoel je je niet zo lekker? kun je wel wat extra kracht gebruiken? heb je te diep in het glaasje gekeken en daardoor steeds (zoute) trek? of heb je gewoon zin in iets lekker warms?

Niets is zo ‘comforting’ en helpt je er zo snel weer bovenop als home made kippensoep!

Nodig: 2 grote bio kippenpoten zonder vel, wortel, prei, ui, laurier, peperkorrels, bleekselderij, spitskool, paksoi, taugé, champignons, bouillon, koriander. Optioneel: glasvermicelli.

Bereiden: doe de twee kippenpoten samen met een ‘bouquet garni’ van prei, wortel en ui (grove stukken en de ui in zijn geheel) in een pan met ruim water. Doe er nog wat laurier en zwarte peperkorrels bij. Laat de kip minimaal 4 uur langzaam gaar worden en ‘trekken’. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees eraf: het moet gemakkelijk van de botjes glijden. Haal de grove groenten ook uit de pan en zeef de rest van de ‘soep’ door een handdoek. Doe de kip terug bij de helder gezeefde soep en voeg hier nog een bouillonblokje en wat verse fijn gesneden wortel, prei, champignons & bleekselderij aan toe. Dit kun je zo even laten staan of koel wegzetten.

Voordat je de soep wilt gaan opwarmen om te eten, voeg je er gesneden spitskool, paksoi, taugé en eventueel glasvermicelli aan toe. Garneren met wat koriander.

Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*