choco puffs

Deze luchtige mini choco bites, zijn heel erg simpel om te maken en precies goed voor een klein zoetje na het eten (if you need one that is..). Je kunt kiezen voor de ultra simpele snelle manier of voor de nog gezondere suikervrije variant. Beide ‘recepten’ geven we hieronder. Wij zouden zeggen, probeer ze beide eens!

choco puffs

1. Ultra snel, heul lekker, prima verantwoord maar wel mét suiker:

Nodig: reep xtr pure chocolade (+85%), quinoa puffs (van bijvoorbeeld NatureCrops). Optioneel: je kunt er naast puffs natuurlijk ook nog andere dingen aan toevoegen zoals noten, zaden, specerijen. Experimenteer en maak jouw favoriete choco puff! 

Bereiden: smelt de chocolade in een pannetje op laag vuur (eventueel au bain marie), voeg de quinoa puffs toe, roer alles door elkaar. Leg wat aluminium folie op een bord en verdeel hierop het mengsel in kleine hoopjes. Zet even in de koelkast totdat de puffs goed hard zijn. Je kunt het mengsel ook in een ingevette (met een beetje kokosboter) glazen schaaltje doen en er blokjes van snijden als het hard is geworden. Wat je wilt.  

2. Iets meer werk, nog meer verantwoord en zonder sugarrrr: 

Nodig: 3 eetlepels raw cacao, 2 eetlepels kokosvet, 2 grote dadels, quinoa puffs. Optioneel: je kunt er naast puffs natuurlijk ook nog andere dingen aan toevoegen zoals noten, zaden, specerijen. Experimenteer en maak jouw favoriete choco puff! 

Bereiden: smelt het kokosvet op een laag vuurtje (of zet de pot kokosvet in een kommetje heet water tot de inhoud smelt). snij de dadels klein en pureer ze even (hoeft niet perse, maar is wel het lekkerste). Voeg de raw cacao en de dadels aan het kokosvet toe en roer het goed door elkaar. Voeg hier de puffs aan toe en meng alles nog een keer goed. Leg / plet het mengel op een bord op plankje met wat aluminiumfolie. Leg in de vriezer totdat het hard is. Snij hier blokjes van. YUMM.

ENJOY! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*