Snelle Chocolade Shake

Chocolade. Je krijgt er een goed gevoel van. Tenminste dat zeggen ze, maar is dat ook zo?

Onderzoekers hebben ontdekt dat chocolade inderdaad een complex mengsel van chemische stoffen bevat*. Bijvoorbeeld phenylethylamine (phenywat??). Een stofje dat kennelijk op amfetamine lijkt en ons een speedy gevoel kan geven. Maar ook tryptofaan, serotonine en anandamine. Stoffen die je, als ze je hersenen zouden bereiken, een lekker gevoel geven zoals cannabis dat doet. Maar ja, om voldoende effect op je hersenen te hebben moet je wel minimaal 25 kg pure chocolade eten.

Chocolade. Persoonlijk was het mijn zwakke punt. Zwak omdat er in veel choco producten ook heul veel suiker zit. En boter. En melkpoeder. En kleurstof. En zoetstof. En….Was omdat ik dankzij de Rawfood keuken gezonde choco alternatieven heb gevonden. Halleluja!

Chocolade. Het wordt gemaakt van cacaobonen. Die worden geschild en in kleine stukjes gebroken. Die stukjes heten Nibs. (Lekker woord, als zeg ik het zelf: Nibs.) Ik gooi deze ‘raw cacao nibs’ trouwens vaak door mijn smoothies (bijvoorbeeld de BerrieBlastBreakfast van een paar dagen geleden) of muesli. Geeft net die extra intense smaak en het zorgt ervoor dat je lijf fruit wat geleidelijker opneemt. Van de pure Nibs kan ook ‘raw cacaopoeder’ gemaakt worden, zonder toevoegingen. En met dit product is helemaal niets mis. Puur natuur. Het zijn namelijk de toevoegingen die chocolade tot een ongezond en dikmakend product maken.

Van deze raw cacaopoeder kun je super lekker dingen maken. Die je naar hartelust kunt eten en drinken. Of nou ja…zoals bij alles geldt ook hier: je kunt eigenlijk alles eten maar van niets te. Hieronder een super snel recept voor de ultieme chocolade kick!

Snelle Chocolade Shake:
nodig: 15 rauwe macadamia noten (bijvoorbeeld die van Jos), 1 groot glas water, 2 bevroren bananen, 1 vanille stokje, 3 eetlepels raw cacaopoeder**, 1 eetlepel raw carob syrup**.
bereiden: pel 2 bananen, snij ze in stukken en doe ze even in de vriezer (je kunt sowieso een bakje bananen in je vriezer gooien voor in je fruitsmoothies. Als je geen tijd hebt om de bananen in te vriezen, voeg dan een ijsblokje toe aan de mix), haal de zaadjes uit het vanille stokje. Gooi de macadamia’s samen met het water, het cacaopoeder, de carop syrup, de bevroren banaan en de vanille in een blender. Mixen maar. Omdat het super puur is en heel machtig heb je er maar weinig van nodig. Doe ze in kleine glaasjes, strooi er wat cacaonibs overheen en drink/eet het met een theelepeltje. mmm* meer info over de stofjes in chocolade: ‘the truth about food’ Jill Fullerton – Smith
** de rawfood producten kun je online kopen bij www.unlimitedhealth.nl of www.detoxyourworld.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*