Chocolademelk zonder suiker

Voor ons hoort chocolademelk vooral bij de winter. Niets zo comfi als een warme kop chocomel op een koude dag. Voor de kleintjes is chocomel vaak een traktatie het hele jaar door. En hoewel dit recept niet in Easy Peasy (je weet wel: ons boek) staat, valt ‘ie absoluut in de categorie: kidsproof! Super makkelijk te maken als je eenmaal de juiste spullen in huis hebt en heel wat meer verantwoord dan die bruin gele flesjes met gemiddeld 5 a 6 suikerklontjes.

easypeasy_chocomelNogal eens zien wij best wel hele kleine kindjes met hele grote flesjes chocomel voor hun neus zitten. Wij vragen ons dan af; heb je weleens een pakje, blikje of flesje chocomel omgedraaid om te kijken wat er eigenlijk in zit? Moet je eens doen. We geven je op een briefje dat het hoofdingredient bestaat uit geraffineerde suiker en dit – naast wat melkpoeder – zo ongeveer in vier verschillende vormen vermeld staat op de ingredientenlijst. Gemiddeld zit er in 1 flesje zo’n 5 a 6 klontjes suiker. 

Nu kan een warme chocomel (mét of zonder slagroom) na een lange winterse wandeling voor jezelf niet zoveel kwaad. Zo nu en dan. Maar waarom zou je het niet een stuk gezonder maken als dat op een super simpele en snelle manier kan? Helemaal als de chocomel bedoeld is voor je kleintje! Het kost je letterlijk 2 minuten. 

In dit filmpje laten we je zien hoe je het maakt:

 

Nodig:

  • 150 ml biologische amandelmelk of geitenmelk*
  • 1 el coconut blossom energy & cacao**

Bereiden:

Verwarm de melk in een klein pannetje of melkschuimer. Doe 1 eetlepel van het kokosbloesem suiker / cacao mengsel in een mok, glas of kop en giet hier de melk overheen. Even goed roeren en voilà. 

*je kunt natuurlijk ook kiezen voor gewone melk en/of een plantaardige variant nemen voor dierlijke zuivel zoals amandelmelk (wel graag ongezoet) of kokos/rijstmelk (hiervan word je chocomel echter wel héél zoet dus dan kun je misschien beter kiezen voor enkel een eetlepel rauwe cacaopoeder als toevoeging ipv de variant die al gezoet is met kokosbloesemsuiker!). 

**Deze chocolademelk bevat dus wél ‘suiker’ maar geen geraffineerde variant (witte suiker) en zeker geen 5 klontjes. We gebruiken de kokosbloesemsuiker variant van Amanprana waar ook (rauwe) cacaopoeder aan is toegevoegd. Deze is verkrijgbaar bij de meeste natuurwinkels. Hier schreven we al eerder iets over kokosbloesemsuiker. Super Easy Peasy! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 100% rauwe cacaopoeder gebruiken (tegenwoordig zelfs in de gewone supermarkt te krijgen) en de melk eventueel zoeten met een heel klein beetje honing of een andere natuurlijke suiker. En je kunt zelfs beter dan al die flesjes of pakjes een pak gewone cacaopoeder kopen, mocht je geen rauwe kunnen vinden of dit te prijzig zijn. 

ENJOY!

 

3 Comments on “Chocolademelk zonder suiker

  1.  by  Suzanne

    Hmmmmm dat klinkt lekker. Allemaal in huis (alleen ongezoete sojamelk in plaats van geitenmelk) ga dit vanavond maken! 🙂

  2. Pingback: Alles wat je wilt weten over kinderen en suiker - Famme.nl

  3. Pingback: 15 x altijd in huis voor een gezond eetpatroon - Famme.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*