Zomerse couscous

Ja ja, ook hier zijn we blij met het mooie weer. Dat betekent namelijk dat we weer lekker kunnen genieten van luchtige en lichte maaltijden. En nee, niet een karig blaadje sla. Gewoon voedzame bordjes waar we weer even op kunnen teren terwijl we gewoon bikini-proof blijven.

Zoals beloofd het recept voor deze zomerse couscous. Gemaakt van volkoren couscous (niet onbelangrijk: als je gaat voor carbs kies dan de meest volwaardige soort!), verse groene groenten en een beetje (beetje!) schapenkaas. Binnen 15 minuten klaar. Zowel koud als (lauw)warm lekker. Prima mee te nemen als lunch (je weet voorbereiding is key als het om gezond eten gaat) of als lichte avondmaaltijd. Kids vinden het ook goed te doen en je kunt variƫren met de soorten groene groenten. Nou, wat wil je nog meer? Weten hoe je het maakt:

Nodig: biologische volkoren couscous (verkrijgbaar bij de natuurwinkel of betere supermarkt), courgette, groene asperges, schapenkaas, pijnboompitjes, koriander, beetje citroensap, extra vierge olijf olie of happy delight olie, snufje zout & peper.

Bereiden: breng water aan de kook, doe couscous in een schaal, was de courgette & asperges. Voeg kokend water toe aan de couscous zodat deze net onder water staat en dek af met een bord. Gebruik de rest van het kokende water voor het blancheren (max 5 minuten) van de asperges. Giet ze af en spoel ze na met ijskoud water voor de kleur. Snij er een paar in kleine blokjes en hou er een paar heel. Snij de courgette in kleine blokjes en roerbak ze totdat ze beetgaar zijn. Haal het bord van de couscous en roer er olijfolie/happy delight olie, citroensap, koriander en beetje peper & zout doorheen. Voeg de courgette en asperge blokjes toe. Snij de schapenkaas in kleine blokjes en voeg ook toe. Stooi op het laatst ongeroosterde pijnboompitjes over de couscous en leg er wat hele asperges op voor het plaatje.

ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*