Raw Raspberry cake

Aangezien Raspberrymaxx vandaag bij Marqt Haarlem op bezoek is met hun overheerlijke frambozen leek het mij tijd voor het recept van een super lekkere en pure ‘Raspberry cake’. Het is ook nog eens een rawfood-recept van Shazzie* dus no worries about suiker & bloem…mocht je daar al over inzitten. Enkel natuurlijke ingrediënten waar je lijf wel raad mee weet!

Toen ik deze taart voor het eerst uitprobeerde moest ik wel ff wennen aan het ‘raw-food’ recept aangezien er wat exotische dingen op de ‘wat heb je nodig?’-lijst staan. Maar het is het proberen waard geweest aangezien het resultaat verrassend lekker was. En het idee dat ik een soort van ‘gezonde chocoladetaart’ aan het eten was, stond me ook wel aan.

Nodigvoor de taart:

  • 160 gram raw cacao butter
  • 90 gram cranberries
  • 60 gram rozijnen
  • 70 gram mesquite poeder**
  • 60 gram amandelen (ongebrand en ongezout)
  • 40 gram walnoten
  • 60 gram lucuma poeder**
  • 60 gram cacao poeder

Nodig voor de topping:

  • 100 gram cacao boter
  • 50 gram kokosboter
  • 40 gram cacao poeder
  • 60 gram mesquite poeder**

Bereiden:

Taart: smelt de cacaoboter op een laag vuur / lage temperatuur (das namelijk t hele ding bij Raw). Mix vervolgens de rozijnen, cranberries en noten met een (hand)blender of in een keukenmachine.

Mix vervolgens alle ingredienten in een grote kom, doe het in een taartvorm en zet het in de koelkast.

Topping: smelt de cacao & kokosboter op een lage temperatuur. Doe alle ingredienten in een kom en meng het tot een glad mengsel. Giet dit mengsel over de taart en verspreidt evenredig.

Leg op de bovenkant al je bio frambozen en zet de taart nog 30 minuten in de koelkast.

That’s it. Het moeilijkste is dus eigenlijk het bij elkaar harken van de ingrediënten.

* Shazzie

**Lijkt het je leuk om deze taart een keer te proberen? De ingrediënten kun je bestellen bij o.a. Unlimited Health of bij Shazzie’s Detox your worldwaar het recept ook vandaan komt. Cacaoboter en kokosboter kun je ook bij de natuurvoeding winkel krijgen.

Vind je het een toestand zo’n raw food taart? dan kun je natuurlijk ook een gewone chocoladetaart maken. Maar dan wel met de lekkerste bio frambozen van Raspberrymaxx. Morgen (zaterdag) staan ze op de biomarkt @ nieuwmarkt: 3 bakjes voor 5 EURO!!

5 Comments on “Raw Raspberry cake

  1. Pingback: Tweets die vermelden Raw Raspberry cake « Bluebelle -- Topsy.com

  2.  by  fiene

    Hoi Claire,
    ik zie dat je veel doet met het boek van Gillian McKeith. Nu denk ik erover na om volgens haar voedingsrichtlijnen te gaan eten. Raad jij mensen wel eens aan om dit te doen? Wat zijn de resultaten? Ben erg benieuwd!

    Alvast bedankt,
    Fiene

    •  by  Claire

      Hoi Fiene, klopt! Heb je een van haar boeken al gelezen? Ik kan je zeker aanraden om haar richtlijnen te gebruiken. Vooral wanneer je weinig energie hebt, jezelf niet lekker in je vel voelt, wat kilo’s kwijt moet of last hebt van allergie of darmproblemen werkt haar methode erg goed en snel. Keerzijde is wel dat het behoorlijk ‘streng’ is. Ik adviseer dus meestal om haar richtlijnen in het begin heel strikt op te volgen – een soort detox periode – en daarna de dingen eruit te pikken die voor jou goed voelen en gemakkelijk in te passen zijn binnen je dagelijkse leven. Succes en feel free om me advies of tips te vragen!

  3.  by  Femke

    Hoi Claire,
    Je kunt rauw mesquite en lucuma poeder o.a. ook kopen bij Raw Superfoods (staan ook op zaterdag op de Amsterdamse Noordermarkt), bij de Vegetarische Slager (den Haag) en bij de Vitamin Stores (bij deze 3 kun je ook online bestellen). Bij Delicious Food in de Westerstraat hebben ze het waarschijnlijk ook (echt een aanrader deze winkel).
    Erg leuke website trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*