Garnalencocktail a la Bluebelle

 

De basis van de garnalencocktail bestaat natuurlijk uit garnalen maar ook het sausje mag niet ontbreken. En daar zit ‘m de truc en de winst wat betreft gezond eten. Sowieso is het een goed idee om – niet alleen voor dit gerecht – bij het zelf maken van mayo-achtige sauzen te kiezen voor een basis van magere kwark. De biologische magere kwark van Weerribbe is lekker dik van structuur en daardoor erg geschikt. Maar ook andere pure kwark leent zich er prima voor. Hou daarbij de verdeling 1 : 3 aan. Dus 1 eetlepel mayo op 3 eetlepels kwark. Door er wat citroensap aan toe te voegen, breng je het zure wat normaal van de mayo komt weer wat meer terug.

Nodig: hollandse garnalen mét MSC keurmerk voor een duurzame vangst, avocado, magere (biologische) kwark, goede en pure mayonaise*, biologische tomatenketchup*, gedroogd chilipepertje, tuinkers, koriander, citroensap, snufje (himalaya) zout en klein beetje peper.

Bereiden: meng de magere kwark met de mayonaise en wat bio tomatenketchup (naar smaak) goed door elkaar. Breng dit verder op smaak door er een verpulverd gedroogd chilipepertje, een splash citroensap en wat zout & peper aan toe te voegen. Voeg als laatste de garnalen toe. Snij de avocado door de helft en ontdoe van de pit.

Vul één helft met wat garnalencocktail en laat de andere helft leeg. Hierdoor hou je de portiegrootte beperkt. De lege helft van de avocado besprenkel je met wat olijfolie, zout & peper. Garneer de gevulde helft met tuinkers en koriander.

Enjoy!

* Lees bij het kopen van mayonaise en tomatenketchup goed het etiket. Kies een goede en pure variant zonder suiker, smaakversterkers en andere onnatuurlijke toevoegingen. Een goede mayo hoeft niet uit meer te bestaan dan: ei, olie, azijn, beetje zout, beetje citroen en soms wat mosterd. Zelf mayo maken, is natuurlijk ook prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*