Gouden combi..

Als ik thuis vraag: ‘wat zullen we vanavond eten?’ zit deze avocado-aardappel salade daar vaak bij. Het is een mooie combi tussen een frisse maar toch voedzame salade waar ook manlief genoeg aan heeft. Aangezien je koud eet, is het zeker een aanrader op warme zomerse dagen. Super snel gemaakt als bij- of hoofdgerecht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nodig: pondje bio krieltjes, 1 rijpe, zachte avocado, citroen, tuinkers, Okinawa omega olie (of extra vierge olijfolie), groene mini asperges, doperwtjes, zout, (citroen)peper, Optioneel: gerookte bio kip.

Bereiden: kook de krieltjes beetgaar, spoel ze af met koud water en snij ze in twee├źn. Blancheer de asperges en doperwtjes en spoel ze ook af met ijskoud water (hoe kouder het water, hoe groener de groentjes blijven!). Pel de avocado, haal de pit eruit en snij in blokjes, doe de aardappel, avocado en tuinkers in een kom. Als je gerookte bio kip wilt toevoegen aan je salade doe je dat nu. Sprenkel hier citroensap overheen (zorg dat je de avocado goed besprenkelt zodat hij niet verkleurt). Voeg de Okinawa omega olie, een snufje zout en wat citroenpeper toe. Meng het geheel goed. Voeg de groene asperges en doperwtjes er als laatste aan toe net voordat je het geheel serveert.

Heb je hier niet genoeg aan? de salade is ook lekker met een stukje vis en wat extra groene salade.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*