Green Smoothie

foto[5]Dat is niet eng en ook niet moeilijk. Eigenlijk is het heel simpel. De tip is wel om relaxed te beginnen en niet meteen hardcore voor een tarwegras shotje te gaan.

In het filmpje een recept om mee te starten: Green maar niet TE en gecombineerd met fruit. Eventueel kun je er nog wat kokosvet/boter aan toevoegen om de snelle opname van de fruitsuikers wat tegen te gaan. Sport freaks voegen er soms nog wat proteïne aan toe of een rauw ei maar daar gaan wij echt niet aan beginnen, het moet tenslotte wel leuk blijven!

Laat je overigens niet teveel afleiden door de ietwat wobbly filmtechniek, het blijkt nog niet zo eenvoudig om én te filmen én te juicen!

Hieronder nog een lijstje met ingredienten:

Nodig (voor 2 personen):

  • 4 handjes verse bladspinazie (je kunt ook diepvries gebruiken)
  • 4 takjes basilicum
  • 1 geschilde kiwi (je kunt ook voor peer kiezen)
  • 1/2 gepelde avocado
  • 1 appel
  • 2 wortels
  • 2 a 3 stengels bleekselderij
  • optie: theelepel kokosboter

Ik ben benieuwd! laten jullie weten hoe je Green Smoothie ervaring is bevallen? Gewoon doen!

Enjoy!

8 Comments on “Green Smoothie

  1.  by  Martine

    Hoi Claire! Hartelijk dank dat je dit erop hebt gezet! Morgen voor het eerst proberen! Ben benieuwd!

  2. Pingback: Op Groenen « Bluebelle

  3.  by  Miloe

    Hoi Claire,
    Heb je nog een tip voor een goede juicer?
    Dank vast!
    Miloe

    •  by  Claire

      Hoi Milou, niet perse. Je moet er iig eentje aanschaffen die je gemakkelijk in de vaatwasser kunt schoonmaken (de onderdelen dan) zodat je de juicer veel en vaak gaat gebruiken zonder dat je daar tegenop ziet omdat je een uur aan het schoonmaken bent. Verder kun je een ‘slow-juicer’ overwegen maar dat is geen must.

  4.  by  merel

    ik vroeg me af hoe lang je zo’n smoothie kunt bewaren in de koeling?
    of beter om het invriezen?
    ik maak namelijk wel eens vaker een smoothie, maar vaak is het teveel om in 1x op te drinken!

    •  by  claire van de heuvel

      Dat is een beetje afhankelijk van je ingrediënten. Avocado bijvoorbeeld bewaard een stuk minder goed. Gemiddeld gezien kun je verse sappen, goed vacuüm en gekoeld zo’n 3 dagen bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*