Have yourself a: happy healthy start

And that’s that! De BIG ‘have yourself a Bluebelle X-mas’ week zit erop. We hopen dat we jullie maximaal geïnspireerd hebben om er een mooie, fijne, lekkere maar vooral voedzame en stressvrije kerst  van te maken samen met je familie, kinderen en vrienden. En nog meer dan dat hopen we jullie in het nieuwe jaar weer terug te zien voor een happy healthy start! CHEERS.

Xmas_greensmoothieCranberries zitten vol met antioxidanten en zijn vooral in de winter volop vers verkrijgbaar. Door ze in een groene smoothie te verwerken, voed je je lijf weer met een nodige portie vitamine c, vezels en energie. Waarschijnlijk best welkom na alle feestdagen. 

Nodig: 

  • 200 gram groene of zwarte kool
  • 1 glaasje water 
  • 1 grote hand (verse) cranberries
  • sap van 2 grapefruits (sinaasappelen mag/kan ook)
  • 2 bananen (eventueel van te voren ingevroren)

Bereiden:

Voor deze groene smoothie heb je in principe geen juicer nodig mocht je die niet hebben. Je kunt hem 100% maken met een blender. Eentje van Bamix bijvoorbeeld…Als je wel een juicer hebt, dan kun je kiezen. Wil je een smoothie met extra vezels? Gebruik dan alleen een blender. Vind je dat niet lekker? juice dan eerst de groene kool en eventueel de cranberry’s. 

Blend de groene kool samen met het water tot een vloeibaar mengsel. Pers het sap van de grapefruits en doe dit samen met de cranberry’s en bananen bij het koolmengsel. Pureer dit tot een gladde smoothie. Je kunt er eventueel nog een dadel bij doen mocht je van iets meer zoet houden. 

ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*