Organic water chestnut curry

Groen, rood, geel. Met af & toe een lekkere thaise curry is niets mis. Normaal maak ik deze altijd vers (recept volgt later), maar heb je even geen tijd om de curry helemaal zelf te maken is deze organic Thai Green Curry een handig alternatief.

Kopen bij bijvoorbeeld de natuurwinkel of Marqt.

De saus(basis) bevat enkel biologische ingrediënten, geen extra suiker of andere toevoegingen. Pimp hem met verse groenten en bijvoorbeeld bamboescheuten en water kastanjes. Dat laatste geeft je curry een extra Oosterse bite.

Water kastanjes ofwel ‘water chestnuts’ worden in china ontzettend veel gegeten. Ze zijn ‘low fat’, bevatten een grote hoeveelheid ‘potassium’ en vezels. Ook koolhydraten overigens in tegenstelling tot bamboescheuten. Potassium is een mineraal dat de vochtbalans regelt in je lijf.


Organic Green Curry with water chestnuts

Nodig: 1 pot organic green curry, courgette, aubergine, groene asperges, bamboescheuten, water chestnuts, kokosolie/boter, kokosmelk, koriander, basmati rijst.

Bereiden: was en snij de courgette en aubergine in blokjes. Kook de groene asperges kort (max. 2/3 min.). Breng een pan water aan de kook met de rijst. Wok de courgette en aubergine in een beetje kokosolie. Voeg de saus toe. Voeg wat water of kokosmelk / crème toe om de saus dunner te maken. Voeg 1 blikje bamboescheuten en 1 blikje water kastanjes toe (wel even goed afspoelen om overtollig suiker en zout af te spoelen). Voeg als laatste de asperges toe. Laat de curry nog even op een klein vuurtje door sudderen terwijl je de rijst afgiet en nog even laat staan in een gesloten pan.

Garneren met koriander en klaar!

Enjoy!


2 Comments on “Organic water chestnut curry

 1.  by  Jacqueline van Wilgenburg

  Een vraagje…Ik wil vanavond curry eten met o.a. garnalen, zoete aardappel, pompoen, mango en uiteraard rode curry. Alleen heb ik ook een dreumes van 1,5 jaar waarvoor dit toch echt te pittig is.
  Hebben jullie een alternatief voor de rode curry?

  Ik hoor het graag 🙂

  Groeten, Jacqueline

  •  by  claire van de heuvel

   Hoi Jacqueline, we zien je bericht helaas nu pas. SORRY! waarschijnlijk heb je de curry al op ;-). Wat wij vaak doen is OF alleen wat kokosmelk gecombineerd met de vis & groenten OF apart wat extra curry-saus maken voor de kleintjes met maar een heeeeel klein beetje rode curry pasta omdat het inderdaad vaak te heet is. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*